Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale zeytin için atakta

Çanakkale’nin en önemli tarım

Çanakkale’nin en önemli tarım ürünlerinden birisi olan zeytin ve zeytinyağına verilen değer, her geçen gün artmaya devam ediyor. Bölgenin gelişmesinde ve kalkınmasında önemi bulunan zeytin artık Gülpınar’da açılması beklenen Zeytinyağı Müzesi’nde kültürel bir miras haline gelecek.

Öte yandan geçtiğimiz gün meslek komiteleri toplantısında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Zeytinyağını uluslararası pazara taşımalıyız.” dedi.

Pamuk, susam, üzüm, kaypa biberi, domates, zeytin ve zeytinyağı, Çanakkale denince akla gelen tarım ürünlerinin başında geliyor. Zeytin ve zeytinyağı ile ilgili son dönemde çalışmalar ve yatırımlar oldukça hız kazandı. Ayvacık’ta inşa edilen “Zeytinyağı Müzesi” son sürat açılacağı güne yetişmeye çalışırken, zeytin bölgede artık turizm koluna da hizmet edecek. Müzenin yanı sıra, ÇTSO 4 No’lu meslek komitesi toplantısında geçtiğimiz gün üzerinde durulan konu zeytin ve zeytinyağı oldu.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı pazarlama aşamasında yaşadığımız sıkıntıları zeytinyağında yaşamamamız gerektiğini belirtirken, uluslararası pazara açılmak şart ifadesinde bulundu.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Bölgemizin coğrafi değere sahip zeytin ve zeytinyağını coğrafi işaret çalışmalarıyla beraber uluslararası pazarlara taşımalıyız. Üyelerimizden gelecek her türlü projeye ve işbirliğine hazırız. Bu konuda önemli çalışmalar yaparak dünya markası çıkaran ülkeleri ziyaret ederek, kendi rol modelimizi çıkarabilir ve bölgemize özgü bu ürünleri katma değerli ürün haline getirebiliriz”  değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Gülpınar’da açılışı merakla beklenen Gülpınar’daki Zeytinyağı Müzesi’ne Vali Orhan Tavlı geçtiğimiz günlerde ziyarette bulundu. Bölgede incelemeler yaptı. 1 milyon 500 bin TL proje bedeliyle dikkat çeken müze açıldığı zaman, zeytincilik ve zeytinyağı açısından önemli bir tanıtım merkezi olacak. Çanakkale’de tarımsal bir ürün müze ile buluşarak, turizme katkı sunacak.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech