Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dilekçeler tamam, gözler Bakanlıklarda…

Kanal İstanbul projesinin ÇED

Kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne bugüne kadar Türkiye çapında binlerce dilekçe verildi. O dilekçeler için süre doldu. Çanakkale’de de yüzlerce vatandaşın aralıklarla gittikleri müdürlükle bir hayli dilekçe birikti. Şimdi gözler Bakanlıklarda…

İstanbul’a yapılması planlanan ve plan kamuoyu ile paylaşıldığı günden bu yana farklı protestolara neden olan Kanal İstanbul projesi bir türlü vatandaşlarda karşılık bulamadı. Kanal İstanbul ile ilgili ÇED raporu tamamlandı ve 25 Aralık günü askıya çıkarıldı. O günden sonra ÇED raporuna karşı itirazlar birbiri ardına gelmeye başladı. Birbirinden farklı kuruluşlar nasıl itiraz edilir başlıkları ile itirazın ve dilekçe örneklerinin bilgilerini paylaşmaya başladılar.

Çanakkale’de de vatandaşlar itirazlarını içeren dilekçeleri Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunmuşlardı. O dilekçelerde sona gelindi. İtiraz etme süreci tamamlandı. Şimdi itirazları değerlendirecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarına tüm gözler çevrildi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech