Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ersümer “Siyanürlü madenciliğe karşıyım”

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Enerji
  1. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mustafa Cumhur Ersümer, üst üste milletvekili seçildiği memleketine geldi. Ersümer, “Görevde olsaydım, siyanürlü altın işletmeciliğine kesinlikle izin vermezdim. Hemşerilerimin hassasiyet ve tepkilerinin çok yerinde olduğuna inanıyorum ve destekliyorum” dedi.

Çanakkale’den hiç kopmayan, en kritik dönemlerde hemşerileri ile bir araya gelen Ersümer’in bu gelişi kentte ayrı bir heyecan yarattı. Ersümer’e büyük ilgi gösterildi.

Hafta sonu yerelde emek veren basın mensupları ve yerel basın sahipleri ile bir araya gelen Ersümer, başta yerel basının sorunları olmak üzere, kentte son günlerin en büyük konusu olan altın arama ruhsatı alan ve ormanları talan eden firmalarla ilgili gelişmeleri de gündeme getirdi. Ersümer’e en çok sorulan “yeni parti kurma” süreci ile ilgili de sorulan sorulara doğduğu topraklardan net cevaplar verdi.

Ersümer, yeni sistemi de değerlendirirken, siyasi tıkanıklığın, bugünün şartlarında ve zemininde aşılmasının güç olduğunu, liderin oylarının da her geçen gün düşürüldüğünü belirterek şunları söyledi. “Henüz kurulmayan bir partinin kamuoyunda yapılan anketlerde yüzde 7, yüzde 11 aldığını düşünürsek bu önemli bir veridir. Bu sistemde yüzde bir alan parti bile önemlidir.

Ersümer, mevcut ittifakların da değişebileceğini öne sürerek “İktidar da muhalefet de bu açıdan bakıldığında seçmen endeksli değişken yapıyı hissediyor. AK Parti’de ve MHP seçmeninde yüzde 35’i bulan kitlede yeni bir parti beklentisi mevcut. Ayrıca partisi değişmeyen tek seçmen kitlesinin de HDP’de olduğu görülüyor” dedi.

Siyanürlü madenciliğe karşıyım..

Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Cumhur Ersümer, Avrupa Birliği ülkelerinden Almanya, Macaristan, Çekya ve Yunanistan tarafından 2011 yılında Romanya’da yaşanan siyanür faciasından sonra yapılan uygulamaları desteklediğini, kendisinin de şuan yetkili olsaydı siyanürlü maden işletmesine kesinlikle izin vermeyeceğini ifade etti. Ersümer, “Hemşerilerimin hassasiyet ve tepkilerinin çok yerinde olduğuna inanıyorum ve destekliyorum” dedi.

Toplantıya katılan yerel basın temsilcilerine destek olacağını belirten Ersümer’e ise en fazla soru yeni partilerin herhangi birinde yer alıp almayacağı yönündeydi.

Güngör Yıldız

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech