Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsmail Kaya: “Çiftçiyi, üreticiyi soymayın!”

Ziraat Odası Yönetim Kurulu

Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya’dan faiz oranlarına veryansın: “Çiftçiyi, üreticiyi soymayın!”

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, tarım sektöründe üretici ve çiftçiye uygulanan faiz oranlarını eleştirerek, hem ‘faiz’ adı altında hem de başka isimlerle çiftçinin soyulduğunu söyledi. Kaya, “Hükümet faiz lobileriyle savaşırken hükümetin diğer kanadı ise faiz lobileriyle ortak çalışıyor. Olansa çiftçiye, üreticiyi oluyor. Biz bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Herkesin şapkasını önüne, elini de vicdanına koyması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, tarım sektörü ve çiftçinin içinde bulunduğu ekonomik durumla ilgili değerlendirmelerde bulunarak faiz oranlarının başka isimler altında olduğundan daha yüksek bir rakamla üreticiden alındığını söyledi. Kaya, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“HÜKÜMETİN BİR KANADI FAİZ LOBİLERİNE SAVAŞ AÇIYOR, DİĞER KANADI ONLARLA ORTAK ÇALIŞIYOR”

“Tarım sektöründe yüzde 7,8,9 oranında faiz varken tedarikçilerden alışveriş yaptığımızda bu faizlerin sadece sözde olduğunu görüyoruz. Adı faiz olmuyor da komisyon oluyor, katkı payı oluyor, başka isimler altında çiftçiden, üreticiden para alınıyor. Adını değiştirince bu faiz olmuyor mu? Bu para yine üreticinin, çiftçinin cebinden çıkmış olmuyor mu? Bakıyorsunuz hükümet faiz lobilerine savaş açıyor ama hükümetin başka bir kurumu faiz lobileriyle ortak çalışıyor. Biz bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Çiftçiyi, üreticiyi soymayın diyoruz. Sesimizi duyanların bize kulak vermesini istiyoruz.”

“BİZİM ÜLKEMİZDE TARIMI İYİ OKUYAMIYORLAR”

Tarımı iyi okumak gerektiğini fakat Türkiye’de sorumluların tarımı okumakta başarısız kaldığını belirten Kaya sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ne yazık ki bizim ülkemizde tarımı iyi okuyamıyorlar. Ve bu da böyle sorunlar doğuruyor. Ben üreticinin cebinden çıkana bakıyorum. Üreticinin cebinden ne çıkıyor? Katılım payı denilip adı değiştirilince diye faizcilik olmuyor mu? Ne oluyor? Neyin katılımı bu? Dolayısıyla herkesin şapkasını önüne, elini de vicdanına koyması gerekiyor.”

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech