Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GAZİLERİMİZ

19 Eylül Gaziler Günü’ydü.

19 Eylül Gaziler Günü’ydü. Vatanın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü borçlu olduğumuz gazilerin günü. Şehitlerimiz nurlu, gazilerimiz ise onurlu askerlerdir. Onlara çok şey borçluyuz.

Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk’ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşında yaşamıştır. “Ya istiklal, ya ölüm!” demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleri ile doludur. Vatanı uğruna ölümü göze almış kahraman Türk Ordusu, daha sonra dünya barışını korumak için görev almıştır… Gazilik, Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakârlığının yaşayan destanıdır. Gazi ise bu kahramanı yazan destanın adıdır. Gazi oldum arkadaşlar, bedel lazımdı ey dostlar, kutsalları hep korudular, Bizden önceki gazi ordular… Gazilerimize saygı duyalım, Ölenlerini rahmetle analım, Hayatlarından ibret alalım, değerlerini anlayalım, Allah için savaştılar, varlıklarını ortaya koydular, bu günleri görseydiler acaba bize ne derlerdi?

GAZİ ATATÜRK

Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül 1921 günü mareşallik rütbesi ve gazilik unvanının verilmesi nedeniyle bugün Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır.13 Eylül 1921′ de kazanılan Sakarya Zaferi’nin hemen ardından, 14/15 Eylül gecesi, Batı Cephesi Kumandanı İsmet Paşa ile Genelkurmay Başkanı Fevzi Paşa, Edirne ve Kozan Milletvekilleri sıfatıyla Büyük Millet Meclisi Reisliği’ne cepheden telgrafla şu önergeyi gönderdi:

“Bizzat muharebe meydanındaki tedbiriyle muzafferiyetin amil ve müessiri olmuş Başkumandan Mustafa Kemal Paşa Hazretlerine müşirlik rütbesi ile gazilik unvanı tevcihini teklif ve istirham ederiz. Büyük Millet Meclisi’nin bu teveccühünün milletimiz tarafından doğrudan doğruya bütün orduya müteveccih bir eser-i takdir ve taltif olacağı kanaatinde bulunduğumuzu arz eyleriz.”

Gazi ve şehitlerimizi saygı ile anıyor, şehitlerimize ve rahmeti rahmana ulaşan gazilerimize, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmet diliyoruz.

ACICIK UCUNDAN

Adam oteldeki  odasından resepsiyonu aramış, “Karımla müthiş münakaşa ediyoruz, kendisini otelinizin penceresinden aşağı atmak istiyor…” demiş heyecanla “O aranızda ve sadece sizi ilgilendiren bir olay, biz ona karışamayız efendim…” diye cevap vermiş görevli..

“Hayır… Hayır…” demiş adam sinirlenerek, “Pencereniz sıkışmış açılmıyor, beni değil, otelinizin bakım onarım birimini ilgilendiren bir olay!”

Sağlıcakla kalınız.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech