Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Oynatmaya az kaldı Zillerim Nerede?

Son bir ayda hükümet

Son bir ayda hükümet gece yarısı ansızın zamlar yapmaya başladı. Ekonominin az konuşulmaya başlandığı bu dönemlerde vatandaş peş peşe gelen zamlar karşısında şaşkına döndü. Benzine, motorine, doğalgaza, elektriğe gece yarısı ansızın gelen zamlar karşısında vatandaş oynatmaya az kaldı zillerin nerede tepkisini gösterdi. Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit ise, “Bu zamlar bize yetmez daha fazlası gerekli. Artık ne yazık ki zamları kanıksadık. Yeter!” dedi.

Eylül ayının sonuna doğru yaklaştığımız ve havaların hafiften serinlemeye başladığı bu günlerde vatandaş kışı şimdiden düşünmeye hatta düşünmekle kalmayıp planlamaya başladı. Kışın en büyük problemlerin başında gelen ısınma konusu artık cep yakmayı geçecek vatandaşı borca sokacak.

1 Ağustos’ta zamlanan doğalgaz ve elektrik fiyatları 1 Eylül’de tekrar zamlanmıştı. Kış aylarına giderek yaklaştığımız bu dönemde doğalgaz fiyatlarına konutlarda yüzde 9, sanayide yüzde 14 zam geldi. Elektrik fiyatlarına ise yüzde 15 gelmişti. Zamlarla beraber son iki ayda doğalgaza toplamda yüzde 18, elektriğe ise toplamda yüzde 25 artış uygulandı.

Doğalgaz faturası kiraya yaklaştı!

Zaten ailelerin ekonomik planlarında ve aylık hesaplarında ciddi bir yer tutan ısınma masrafları artık kira kadar bedele mal olacak. Aylık 500 TL kira ile 1+1 evde kalan bir vatandaş 400 TL yakacak parası hatta 500 TL ısınma bedelini bile gözden çıkarmak zorunda kalacak.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde akaryakıta zam geldi. Son zamla birlikte benzinin litre fiyatı 7 TL’yi geçerken, dizelin ise litre fiyatı 6.50 TL’ye dayandı.

“Zamlar karşısında vatandaş artık duyarsız”

Zamlar karşısında artık vatandaşların giderek duyarsız kaldıklarını belirten Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, “Ne yazık ki kanıksadık. Zamlara karşı ses çıkardığımızda nedense artık arkaya döndüğümüzde kimseyi göremiyoruz” diyerek toplumun zamlar karşısındaki tepkisizliğe sitem etti.

“Tek söyleyebileceğim; Artık yeter!”

Berkit yapmış olduğu zam değerlendirmesinde, “Bu zamlar bize az. Bize daha çok zam lazım… Kış ayları yaklaşıyor. Isınma ciddi bir problem haline geldi. Geçen sene zaten 400-500 TL doğalgaz faturası ödeyen vatandaşlar artık bu rakamların daha üzerinde faturalar görecekler. Elektrik aldı başını gitti. Vatandaş harcadığı, kullandığı bedelin üzerine birde yüklü miktarda vergi ödemek zorunda… Artık yeter. Artık söyleyecek başka bir şey bulamıyorum. Tek söyleyebileceğim yeter yeter yeter!” dedi.

Vatandaş uyumaya korkar oldu!

Vatandaş kabus göreceğim diye uyumaya korkarken artık sabah kalktığımda zam görürüm diye uyku sisteminin bozulduğundan dert yandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech