Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

CHP’den Vali Tavlı’ya Kazdağları için tarihi sorumluluk çağrısı: “Görev size düşüyor!”

Cumhuriyet Halk partisi Çanakkale İl Teşkilayı, CHP İl Binası’nda gündem konularını ele almak için basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve CHP İlçe Başkanı Ali Uyanık katıldı. Siyasi gündemi yakından ilgilendiren pek çok konunun masaya yatırıldığı toplantıda Vali Orhan Tavlı’ya da Kazdağları ile ilgili çağrıda bulunuldu.

İl Başkanı İsmet Güneşhan, teşkilat adına okuduğu açıklamada, “Buradan Sayın Valimize sesleniyoruz. Sizin tarihi bir sorumluluğunuz var, burada görev size düşüyor. Gelin tüm milletvekillerini, il başkanlarını, STK temsilcilerini toplayın ve hep beraber maden alanına gidip görelim ve birlikte karar verelim bu iş Çanakkale’nin menfaatine mi yoksa değil mi? Tarih bunu yazacak. Çünkü iyi anılmak istiyorsak elimizi taşın altına koymalıyız!” ifadelerini kullandı.

CHP Çanakkale İl Teşkilatı, gündemle ilgili konuları değerlendirmek üzere dün öğlen saat 12.30^da CHP İl Binası’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Özgür Ceylan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve CHP İlçe Başkanı Ali Uyanık ile partililer katıldı.

Ülkenin siyasi gündemine dair pek çok konunun ele alındığı toplantıda açıklamayı teşkilat adına İl başkanı İsmet Güneşhan yaptı. Kazdağları’nda devam eden siyanürlü maden arama çalışmalarının derhal durdurulması gerektiğini belirten Güneşhan, Vali Orhan Tavlı’ya da çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Hep beraber karar verelim”

“Sayın Valimiz bizleri toplasın. Tüm milletvekilleri,  il başkanları, STK başkanları, tarafların temsilcileri olarak hep beraber altın madeni çalışmalarının yapıldığı alana gidip tüm bu olan bitenleri çıplak bir gözle yerinde inceleyelim. Önyargılarımızdan arınarak gidip hep beraber karar verelim. Yapılan bu faaliyetler artısıyla eksisiyle Çanakkale’nin ve Türkiye’nin menfaatine mi değil mi diye…”

“Tarih bugünü yazacaktır!”

“Önemli olan bu noktada beraber hareket etmek. Murat dağında da altın madeni işletmeciliğine AKP, CHP ve tüm siyasi partiler ve STK’lar karşı çıkarak ortak hareket etmektedirler. Kazdağları’nda da aynısı olmalı. Burada görev size düşüyor Sayın Valim. Tarihi bir sorumluluğunuz var. Siz yargı süreci devam ederken buraya Gayri Sıhhi Müessese ruhsatı verdiniz. Mesleğiniz gereği bugün burada yarın buradan başka bir yerde memlekete hizmet edeceksiniz. Tarih bugünü yazacaktır!”

“İyi anılmak istiyorsak…”

“Gelecek nesiller tarafından iyi anılmak istiyorsak sorumluluk sahibi herkes bu taşın altına elini koymak zorundadır. Daha kaybedilmiş bir şey yok. Havamıza, suyumuza, toprağımıza daha siyanür karışmadı. Buna izin verirsek daha sırada bekleyen, ruhsatı alınmış 26 proje Kazdağları’nı bekliyor!”

Esra Çanlı

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech