Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Efsaneler öğretmen adayları ile buluştu

Rıfat Ilgaz tarafından kaleme

Rıfat Ilgaz tarafından kaleme alınan, Ertem Eğilmez tarafından beyazperdeye aktarılan ve izlendikçe izlenen, kuşaktan kuşağa aktarılan, Hababam Sınıfı’nın efsane oyuncuları, hayatta kalan isimleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde, Eğitim Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldiler. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat da etkinliğe katıldı.

Hababam Sınıfı’nın efsanevi oyuncuları, hayatta kalan isimleri dün Eğitim Fakültesi’nde öğretmen adayları ile bir araya geldiler. Oyuncular saat 11.00’de ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda genç eğitimci adayları ile buluştular. Salonun dolu olduğu ve öğrencilerin etkinliğe ilgi gösterdikleri gözlenirken, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat’ta etkinliği bizzat takip etti. Yeşilçam’ın üstatları, anılarını, birikimlerini öğrencilere anlatmaktan keyif aldılar.

“Hababam Sınıfı’nın etkisi hala devam etmektedir”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Hala Hababam Sınıfı filmi etkisini devam ettirmektedir. Bana göre çok uzun yıllar o etki devam edecektir. Bu filmin önemli bir kısmını bilmiyorum. Bazılarının vefat ettiklerini öğrendim ama hayat böyle bir şey. Bazı insanlar uzun yaşıyor, bazıları kısa yaşıyor. Allah’ın takdiri. Ölüm denen bütün canlıları olduğu gibi insanoğlunu da bir gün ziyaret edecektir.

“Bugün bir aile olarak bizi ziyaret etmişler”

Ben Hababam Sınıfı filminde rol alan başta Mahmut Hoca olmak üzere, tüm kardeşlerimizin, tüm oyuncularımıza Allah’tan gani gani rahmet diliyorum. Geride kalan bu değerli sanatçılarımıza da uzun ömürler diliyorum. O filmdeki birliktelik bir davet üzerine gerçekleşmiş ama nasıl bir birlikse bir aile gibi burada bizi ziyaret etmişler.

“Her fakülteye böyle etkinlikler  öneriyoruz”

Değerli sanatçılarımızı inşallah daha uygun bir zamanda, buraya tekrar davet etmeyi düşünüyoruz. Verecekleri çok dersler var. Anlatacakları anılar var. Bütün bölümlere ve fakültelere bu tarz etkinlikler yapmalarını öneriyoruz. Benim seyrettikçe asla bunalmadığım asla yüksünmeden izlediğim tek filmdir. Bazen kanalları değiştirirken, Hababam Sınıfı’nı görürüm ama hala daha izlerim. Bu filmi şahsen izlemekten keyif duyuyorum. Üzerine çok sayıda tez yazıldı, konferanslar verildi…” dedi.

“Onları ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, “Öğretmen adayı öğrencilerimize, Hababam Sınıfı gibi öğretmenliği ön plana çıkaran, eğitimciliği anlatan filmleri derslerde öneriyoruz. Tabi Hababam Sınfı’nın yaşayan efsanelerini burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Başta ÇAFAD olmak üzere, 18 Mart İlkokulu müdürümüze teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech