Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KENT KONSEYİ SEÇİMİ

Pazar günü Çanakkale Kent

Pazar günü Çanakkale Kent Konseyi seçimi vardı. Şehir için çok önemli ve etkin bir görev alanı olan Kent Konseyi’nde başkanlık yarışına üç aday katıldık. Naçizane arkadaşlar teveccüh gösterip, bizi de aday gösterdiler. Birinci turda, üç olan aday sayısı, ikinci turda Ali Aydın Bey’in çekilmesi sonucu ikiye düştü. Yarışa Evren Kızoğlu ile devam edildi. İkinci tur sonunda ise ipi göğüsleyen Evren Kızoğlu kardeşimiz oldu. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. 2017 yılında yapılan Kent Konseyi seçimlerinde, bazı olumsuzluklar yaşanmıştı. Bu kere ise adayların sağduyulu davranışları nedeniyle, çok olgun ve centilmen bir hava içinde tamamlandı. Zaten sonuçta amaç Çanakkale’ye hizmet olduğuna göre, kırıp dökmeye ne gerek var ki? Kent Konseyi’nin şehrin vizyonunu geliştirmek, hemşerilik şuurunu pekiştirmek, kentin hak ve hukukunun korunmasını gözetmek görevleri arasındadır. Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, saydamlığın, katılımcılığın gelişmesi için çaba gösterir. Kadın ve çocukların, engellilerin toplumsal çalışmalar içinde yer almasını sağlamak için emek verir. Anlayacağınız, Kent Konseyi o ilin can suyudur. Çevre duyarlılığı, çevrenin korunması gibi, direkt olarak insan yaşamını etkileyen unsurları gözetir. Seçim sonucunda, kazanan Çanakkale olmuştur, Evren kardeşimizi tekrar kutluyor, ekibi ile birlikte başarılı hizmetlere imza atacağına inanıyoruz. Yolu açık olsun.

AZICIK UCUNDAN

Uçak gemisinin kaptanı odasına girdiği denizcinin ayaklarını önündeki sehpaya dayayarak, magazin okurken görünce hayli sinirlenmiş, “Bana bak.. Kendi evinde de ayaklarını mobilyaya dayar mısın?” diye sormuş dişlerini sıkarak,

“Hayır efendim..” diye cevap vermiş denizci, “Ona bakarsanız bizim evin çatısına uçaklar da ha bire  inip inip kalkmıyor..!”

***

Akıl hastanesinde delinin biri koğuşun ortasında “Ben Napolyon’um.” Demiş “Nerden biliyorsun?” diye sormuş arkadaşı,

“Biraz önce Tanrı söyledi.” diye cevap vermiş bizimki,

“Bu herif manyak mı ne?” demiş koğuşun arka tarafından bir ses, “Sabahtan beri burada sessiz oturup duruyoruz, birine her hangi bir konuda en ufak bir şey söylediysem şerefsizim!”

Sağlıcakla kalınız.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech