Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk 5’teyiz!

Sporcu sayısı ve amatör

Sporcu sayısı ve amatör kulüp sayısı istatistiklerine bakıldığında 81 il içerisinde Çanakkale, ilk beşte yer alıyor. Okul sporları alanında Türkiye’de ilk beşte yer alan Çanakkale’de 170 amatör kulüp bulunurken, lisanslı sporcu sayısı ise dudak uçuklattı.

Ülkede sportif anlamda başarılar birbirinden farklı branşlarda ardı ardına gelmeye başlarken, Çanakkale’de sporcu istatistikleri yüzleri gülümsetti. İl Genelinde ortalama 530 bin nüfusa sahip olan Çanakkale’de okul sporlarına olan ilgi son yıllarda bir hayli arttı. Özellikle fiziksel anlamda güçlü bir neslin varlığı söz konusu olduğunda bu istatistikler hiç şaşırtmadı.

“Aktif branş sayısı; 51!”

İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre Çanakkale’de aktif branş sayısının 2014 yılında 41 olduğu belirlendi. 2014 yılında kentte 41 olan branş sayısı 2019 yılında 51’e ulaştı. 51 farklı branşta sporcusu olan Çanakkale’de toplam 170 amatör spor kulübü bulunuyor.

“Toplam sporcu sayısı 66 bin”

Çanakkale’de 66 bin 661 lisanslı sporcu bulunurken, verilere göre bu sporcuların 39 bin 858’i aktif olarak spor hayatlarına devam ediyorlar. Öte yandan edinilen bilgiye göre Çanakkale okul sporlarında Türkiye’de ilk 5’te bulunuyor.

“İstatistiklerde büyük şehirleri geride bıraktık”

Çoğu büyük şehri geride bırakan ve birbirinden farklı başarılara imza atılan kentte sportif anlamda sürdürülen bu başarı, kentte eğitimin ve öğretimin kalitesinin yüksek oluşunun yanında spordaki kalitenin de yüksekliğini gözler önüne serdi.

Çanakkale’nin spor karnesi yüzleri gülümsetti.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech