Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çelik: “Çanakkale’nin imajı değişime uğradı!”

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Çanakkale

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) Eylül ayı ortak komite toplantısında turizmciler adına söz alan TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, “Çanakkale’nin imajı son 3 yılda değişime uğradı” dedi. Çelik aynı zamanda Çanakkale Belediyesi’nin afişlerini eleştirdi, “Turizmin bu sloganlarla zedelenmesini istemiyoruz” ifadelerinde bulundu.

ÇTSO Eylül ayı ortak komite toplantısı geçtiğimiz günlerde, ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda söz alan TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Çanakkale’nin bir tık geriye gitmesi hepimizi üzer vurgusunda bulundu.

“Çanakkale ile ilgili imaj farkı yarattık”

TÜRSAB Çanakkale Körfez Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı ve aynı zamanda ÇTSO 15 No’lu meslek komitesi üyesi Ahmet Çelik, “2018 yılının Troya Yılı olması ile ilgili çok ciddi bir çalışma başlatmıştık. Bu şehirde yaşayan, nefes alan tüm esnafımız bu çok kıymetli projenin arkasında durdu ve son 3 yılda Çanakkale belki de geçmişinde hiç şahit olmadığı kadar turizm anlamında bir birlik gösterdi, dik durdu. Hepimizin bildiği bir konu 34-35 alt sektörü etkileyen bir meslek olan turizme bu sayede, bu çatının altında olduğu Çanakkale esnaf arkadaşlarımız destek oldular ve çok ciddi bir imaj farkı yarattık. Dünyadaki ve Türkiye’deki tüm fuarlarda Troya temalı tanıtımlar oldu. Çanakkale şehri sizin az önce bahsettiğiniz Time Dergisi diğer dergi ve diğer eserler gibi birçok tanıtıma şahit olduk.

“Çanakkale’nin imajı 3 yılda çok ciddi bir değişime uğradı”

Çanakkale’nin imajı son 3 yıldır çok ciddi bir değişime uğradı. Son zamanlarda da biz turizmcileri üzen bir haber oldu. Bazı afişlerde, bazı sloganlarda ağaçsız turizmde olmaz deniliyor. Biz bunların tamamına çok büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Biz buralıyız, buranın çocuğuyuz, biz de burada bu değerlere sonuna kadar sahip çıkıyoruz ama bu anlamda Çanakkale imajını bir noktaya bir seviyeye getirdiğimiz özellikle turizmdeki seviyenin bu tip sloganlarla zedelenmesini kesinlikle istemiyoruz.

“Bir tık geri gitmemiz hepimizi üzer!”

İnanın bu bizim için hiç kolay olmadı. Bu 3-4 senemizi bu işe harcadık. Gece gündüz demedik 2018Troya Yılı ilan edildi. Ne kadar bütçeye mal olduğunu hepinizin bildiğiniz Troya Müzesi bitti. Dolayısıyla buradan sonra bir tık öne gitmemiz gerekirken bir tık geri gitmemiz hepimizi çok üzer. En azından bu noktayı muhafaza etmemiz gerekir ve hep birlikte elimizi taşın altına koyup çalışmamız gerekir.” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech