Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğrencilerden para alınıyor iddiası!

Eğitim İş Çanakkale Şube

Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, bazı okullarda okul aile birliklerinin öğrencilerin kullanması için yapılan dolapların ücret karşılığı kiralandığını gündeme getirdi.

2019-2010 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte eğitim alanında Türkiye’nin pek çok bölgesinden haberler gelmeye devam ediyor. Çanakkale Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş, şahsi sosyal medya hesabından geçtiğimiz gün bir paylaşımda bulundu ve okul aile birlikleri tarafından velilerden para istendiğini iddia etti.

“50-250 TL arasına dolap kiralanıyor!”

Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş, “Çanakkale’de bazı ilkokul ve ortaokullarda okul aile birlikleri öğrencilerin kullanması için kamu kaynakları ile velilerin paralarıyla yaptırılan öğrenci dolaplarını 50-250 TL gibi yıllık tarifelerle öğrencilere kiralıyorlarmış.

“Bu uygulamaya derhal son verilmelidir”

Bu uygulamaya seyirci kalan idareciler ne güzel işler yapıyorlar! Kamusal eğitimde piyasalaşmanın, veliyi yontmanın son hali… Bu kanunsuz uygulamayı icat edenler eğitime değer kattıklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bu uygulama derhal sonlandırılmalıdır. Öğrenci velilerinden toplanan paralar iade edilmelidir” dedi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech