Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eğitim

19 okul binasına 132 Milyon TL harcandı

Türkiye’de milyonlarca, Çanakkale’de binlerce öğrenci, uzun yaz tatilinin ardından tekrar kaldıkları yerden, eğitim-öğretim hayatlarına yeni bir sayfa açmak üzere ders başı yaptı. Dün 2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili çaldı ve öğrencilerin kimisinin yüzünde heyecan, kimisinin ise yüzünde bitmemesi gereken ve yarım kalmış tatilde yapılacakların listesi vardı. Çanakkale’de İlköğretim Haftası dolayısıyla, kentin en kalabalık okulunda, yaklaşık Bin 500 mevcudu olan Cevatpaşa Ortaokulu’nda tören düzenlendi.

Cevatpaşa Ortaokulu’nda dün saat 10.30’da düzenlenen tören oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, öğrenci şiirleri ile devam etti. Daha sonrasında protokol konuşmalarının yapıldığı etkinlikte en renkli kısım ise, okulun bu sene sonunda mezunları sayılacak olan 8. Sınıf öğrencilerinin 5. Sınıf öğrencilerine balonla hediye vermeleri oldu.

Cevatpaşa Ortaokulu’nda düzenlenen törene; Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim Uça, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Vali Yardımcısı Celil Ateşoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü İdari Davalar Dairesi Başkanı Sema Doğru, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, İl Müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale’de eğitim için yapılan yatırımları teknik konuları kamuoyu ile paylaştı.

“Bir ülke için yapılan en güzel yatırım çocuklara yapılan yatırımdır”

Yılmaz yapmış olduğu konuşmasında, “Bir ülke için yapılacak en önemli yatırım, insan kaynağına, çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Eğitim sisteminde aldığımız mesafe ve ilerleme, dünyadaki gücümüzü belirleyen en önemli etkendir. Eğitim üzerinde titizlikle durulması gereken bir süreçtir.

“19 okul binasının maliyeti 132 Milyon TL olmuştur”

Güzel işler, güzel mekanlarda olur. 2018 ve 2019 yıllarında yapımı tamamlanan 19 okul binasının, toplam maliyeti 132 Milyon TL olmuştur. Şu anda yapımları devam eden 14 okul binası için ayrılan ödenek tutarı 103 Milyon TL olup, bu bedelin 25 Milyon TL’lik kısmı, Tacettin Aslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, pansiyonu, atölyeleri, yemekhanesi ve spor salonu için ayrılmıştır. O bedel güçlü bağışçımız İÇDAŞ tarafından karşılanmaktadır.

“3.5 Milyon TL bedelle onarımlarımı gerçekleştirdik”

2019 yılında 80 okulumuza, Müdürlüğümüz bütçesinden yaklaşık 3.5 Milyon TL harcanıp onarım yapılmıştır. Tüm bu yatırımların yapılmasında emekleri olanlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“Ara tatillerin etkin bir şekilde kullanılması amaçlanmaktadır”

Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü İdari Davalar Dairesi Başkanı Sema Doğru, “Öğretmenlerin eğitimlerce başarılı olmaları için desteklenmeleri gerekmektedir. Öğrencilerin öğrenmeleri derinleştirmeleri, okul dışı imkanları kullanabilmeleri için öğretmen eğitimleri gerçekleşmektedir. Her okulun başta, müzeler olmak üzere, okul çevrelerinde yer alan öğrenme alanlarını kullanmaları teşvik edilmektedir. Bu yıl uygulamaya konulacak olan ara tatillerin etkin bir şekilde kullanılması amaçlanmaktadır” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech