Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Öksüz şiirlerin annesi…

Geçtiğimiz sene bir trafik kazası ile yaşamını yitiren 25 yaşındaki Şair Oğuz Gülmez’in annesi Oya Runa, oğlunun ölümünden sonra onun tarafından yazılan ‘öksüz şiirleri’, derleyerek kitap haline getirdi. ‘Kırmızı’ adlı şiir kitabının tanıtımını cumartesi günü Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştiren Oya Runa, “Oğlum, hep bir kız çocuğu sahibi olmak isterdi. Adını da ‘Kırmızı’ koyacaktı. Şiirlerinde de gelecekteki kızı Kırmızı’ya seslendiği için kitabı bu isimde derledik. Onun hâlâ bizimle olduğunu ve yukarıdan bizi izleyip mutlu olduğunu hissedebiliyorum” şeklinde konuştu.

İstanbul’da Temmuz 2018’de yaşadığı trafik kazasında hayatını kaybeden Şair Oğuz Gülmez’in şiirleri, ölümünün üzerinden geçen bir yılın ardından annesi Oya Runa tarafından kitaplaştırıldı. Geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlanacak olan ‘Kırmızı’ isimli kitabın tanıtımı ise 7 Eylül Cumartesi günü, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Gülmez’in annesi Oya Runa tarafından gerçekleştirildi.

“Adı ‘Kırmızı’ olan bir kızı olsun isterdi”

Oya Runa, kitabı oğlu adına imzalayarak Çanakkaleli vatandaşlara Oğuz’un hikayesini anlattı. Runa, “Oğuz edebiyat aşığı, sanat aşığı bir çocuktu. Şiirler yazardı, rap şarkıları yazardı. Fakat bunları kitaplaştıramadan aramızdan ayrıldı. Ben de annesi olarak onun şiirlerini kitaplaştırmak istedim. Oğuz hep bir kız çocuğu olsun isterdi ve şiirlerinde de çok yerde Kırmızı’ya seslenmişti. Bu yüzden kitabın adını da Kırmızı koyduk. Ben, onun hala bizimle olduğunu ve yukarıdan bizi izlediğini hissedebiliyorum. Oğuz hep çok iyi insanlarla tanışmama vesile oldu. Bu açıdan çok mutluyum. İlerleyen günlerde İstanbul’da da bir tanıtım gerçekleştireceğiz ve umarım daha da güzel günler olacak Kırmızı kitabı için” ifadelerini kullandı.

Esra Çanlı

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech