Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haydi çocuklar okula!

2019-2020 Eğitim ve Öğretim

2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı bugün itibariyle başlıyor. Çalacak ilk zilin ardından Çanakkale’de de binlerce öğrenci ders başı yapacak. Öte yandan yeni eğitim öğretim yılının açılışı bu sene de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli programlarla kutlanacak. Sabah saat 9.30’da çelenk sunma töreniyle başlayacak olan program, saat 10.30’da Cevatpaşa Ortaokulu’nda gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek.

Uzunca bir yaz tatilinin ardından nihayet yeni eğitim ve öğretim dönemi açılıyor. Yaz boyunca dinlenen, eğlenen ve keyifli vakit geçiren binlerce öğrenci, bugün çalacak ilk zilin ardından ise yeniden ders başı yapacak. Okula yeni başlayacak olan öğrencileri saran heyecan, velileri saran ‘ilk gün’ telaşı günün sonunda ise tatlı bir yorgunluğa dönüşecek.

Yeni eğitim ve öğretim yılı etkinliklerle kutlanacak

Öte yandan her sene olduğu gibi bu sene de İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim ve öğretim yılının açılışını gün içinde düzenlenecek törenlerle kutlayacak. Günün ilk etkinliği, protokolün katılımıyla sabah 9.30’da, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayacak. Ardından ise kutlamaların adresi Cevatpaşa Ortaokulu olacak.

Törenler, buradaki Mehter Takımı’nın karşılama gösterisinin ardından, günün anlam ve önemi ile ilgili öğrenci konuşmaları ve protokol konuşmaları ile devam ederek, 8’inci sınıfların 5’inci sınıflara ‘Hoş geldiniz hediyesi’ sunması ve halk oyunları gösterisi ile sonlanacak.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech