Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dünyanın dikkatini çeken bir bayraktarlık yaptı!”

Usta Gazeteci ve Yazar

Usta Gazeteci ve Yazar Uğur Dündar, Çanakkale Belediyesi’nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Çanakkale’ye gelerek, mesleki hayatının anlatıldığı belgeselin gösterimine katıldı. Dündar, Özgürlük Parkı’nda kentlilerin yoğun ilgi ile gösterilen belgeselin bitiminde ise kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Kaz Dağları’ndaki ağaç katliamına değinen usta gazeteci, Başkan Ülgür Gökhan’ın ise bu katliama karşı duruşunu bir kez daha tebrik ettiğini belirterek “Sayın Ülgür Gökhan’ın bu uğurda verdiği mücadele her türlü alkışa ve övgüye değer. Bütün dünyanın dikkatini çeken bir bayraktarlık yaptı” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sevilen isimlerinden Duayen Gazeteci ve Yazar Uğur Dündar, mesleki hayatının 50’inci yılını, kendi adına çekilen belgeselin gösterimi ile kutluyor. Son olarak cumartesi akşamı Özgürlük Parkı’nda Çanakkale Belediyesi’nin organizasyonuyla gösterilen belgesele Çanakkaleliler de yoğun ilgi gösterdi. Uğur Dündar, belgeselin bitiminde ise kendisini izleyen kalabalığa kısa fakat etkili bir konuşma gerçekleştirdi.

“Bazıları bu şehrin değerlerine saygılı olamıyorlar”

Kaz Dağları’ndaki ağaç katliamının sonuna kadar karşısında olduğunu bir kez daha dile getiren Dündar, Başkan Ülgür Gökhan’ın da bu konudaki duruşunu tebrik ederek şöyle konuştu: “Çanakkale’nin sınırlarına girdiğimde her zaman tüylerim ürperiyor. Gerçekten dünya ölçeğinde eşsiz bir kent. Çok şey borçlu olduğumuz bir şehir. Çocukluğumun en güzel yıllarının burada geçmiş olması, benim hayatımın ve yaşam çizgimin belirlenmesinde çok etkili olmuştur. O kahramanlardan aldığımız derslerle hayatımızın doğru yönde şekillenmesinin çok katkısı olduğu kanısındayım. Ne yazık ki bazıları bu çok özel şehrin değerlerine saygılı olamıyorlar, farkında değiller. Özenle korunması gereken bir doğaya sahip olduğunun, bir tarihe sahip olduğunun, her karış toprağının kutsal olduğunun bilincinde değiller. Sayın Ülgür Gökhan’ın bu uğurda verdiği mücadele her türlü alkışa ve övgüye değer. Bütün dünyanın dikkatini çeken bir bayraktarlık yaptı” şeklinde konuştu.

“Halkın içinden gelmek böyle bir şey”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, Uğur Dündar’ın ardından kürsüye çıkarak “Bu akşamın en doğru konuğunun Uğur Dündar olduğunu belirtmek istiyorum. Bunu hoş tutmak için söylemiyorum. Biraz önce izlediğimiz belgeselden dolayı söylüyorum. Sizde herhalde benim söylediklerime katılıyorsunuz. İşte halkın içinden, halk için o görevi yapmış ve 50 yılı tamamlamış birisi. Onurla seyrettik. İşte halkın içinden gelmek böyle bir şey” ifadelerini kullandı.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech