Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sürekli yanıyoruz

Türkiye’nin dört bir bölgesinde

Türkiye’nin dört bir bölgesinde çıkan yangınlar aralıklarla farklı illerde can yakmaya, oksijen kaynaklarımızı kurutmaya devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne 300 metre kadar yakın ormanlık arazide dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını tüm kentte endişe ve korku yarattı. Kundaklama iddiaları bu yangın içinde gündeme geldi.

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin arka tarafında bulunan ormanlık alanda dün saat 15.00 sularında yangın çıktı. Yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyürken, ekipler söndürme çalışmaları için seferber oldular. Karadan ve havadan müdahalede bulunan ekiplerin yoğun çalışması neticesinde yangının yayılması ilk etapta engellendi.

AFAD, yangının ardından yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Orman yangınına Orman Bölge Müdürlüğünden 13 arazöz, 6 su ikmal aracı, 2 dozer, 2 ilk müdahale aracı, 1 greyder, 3 helikopter, Boğaz ve Garnizon Komutanlığından 1 greyder, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden 1 ekip eşliğinde tam donanımlı arama kurtarma aracı, DSİ Şube Müdürlüğünden 1 dozer, Hava Radar Mevzi Komutanlığından 1 loder, 1 su arazözü, Çan TKİ Linyit İşletme Müdürlüğünden 1 dozer, Lapseki TÜMAD Madencilikten 1 dozer, Çanakkale 18 Mart Köprü İnşaatı Limak Şantiyesinden 1 dozer, Kepez Belde Belediyesinden 4 Kepçe, 1 greyder, 1 itfaiye aracı, 2 su ikmal aracı, Lapseki, Çan, Ayvacık, Ezine, Bayramiç ve Yenice Belediyelerinden 1’er su ikmal aracı, Çanakkale Belediyesinden 1 dozer, 7  su arazözü, 116 Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığından 2 su ikmal aracı olmak üzere toplam 59 yangın söndürme ve iş makinesi ile beraberinde  180 personelle müdahale  edilmiştir.”

Yangının devam ettiği sıralarda, alevlerin Devlet Hastanesi’ne yönelmesi neticesinde hastane içerisinde bir ara panik yaşandı. Hastalar, hastane personeli tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Hastane çevresine olası bir nakil durumunda kullanılmak üzere çok sayıda ambulans sevk edildi.

Hastane yanında çukur bir alanda, hastaneye 300 metre mesafede çıkan yangın kundaklama iddialarını güçlendirdi. Neyse ki alevleri karadan ve havadan yürütülen çalışmalar neticesinde 2 saat içerisinde kontrol altına alındı. Akşam saatlerine kadar bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği görüldü. Çanakkale’de yine bir facianın eşiğinden dönüldü.

Tunahan Ünsal

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech