Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Halkın Genelini İlgilendiren’ Bayram: KUTLU OLSUN!

Tam 97 yıl önce,

Tam 97 yıl önce, bir çift mavi gözün ışığında birleşerek vatan topraklarını kaderine teslim etmeyen Türk Milleti, Büyük Taarruz’la birlikte düşman kuvvetlerini bozguna uğrattı. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, işgalci güçlere karşı kazandıkları bu mutlak galibiyet, aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’nı da sonlandırarak Türk’ün bağımsızlık meşalesinde hiç sönmeyecek bir ateş yaktı. O ateş, bağımsızlığı karakteri addeden bir milletin kalbinde, tam 97 yıldır bir çift mavi gözün ışığı ile yanmaya devam ediyor…

Atatürk’ün, “Türk’ün hakiki kurtuluş güneşi 30 Ağustos sabahı ufuktan bütün şaşaasıyla doğacaktır” sözleriyle ifade ettiği bu kutlu zaferin yıl dönümü, destanların şehri Çanakkale’de bu yıl da coşku ve minnetle kutlanacak. Aziz vatan topraklarının istiklali ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş arifesini simgeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı ise nesiller boyu ‘halkın genelini ilgilendiren bir bayram’ olarak yad edilmeye devam edecek…

Büyük Türk Ordusu’nun işgalci kuvvetlere karşı sürdürdüğü uzun hazırlıklar neticesinde 26 Ağustos 1922’de başlayan ve 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Ulu Önder’in başkumandanlığında mutlak zaferle sonuçlanan Büyük Taaruz’un üzerinden bugün tam 97 yıl geçti…  Ve 97 yıl önce kazanılan bu mutlak zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki en önemli basamaklardan da biri oldu.

Kutlama ve etkinlikler gün boyu sürecek

Türk Milleti’nin bağımsızlığa olan yılmaz inancını simgeleyen 30 Ağustos, tüm yurtta olduğu gibi Çanakkale’de de bu yıl çeşitli tören ve etkinliklerle kutlanacak. Bazı siyasilere rağmen ve bazı siyasilerin ifade ettiğinin aksine ‘Halkın genelini ilgilen bir bayram’ olma özelliği taşıyan 30 Ağustos Zafer Bayramı programı da belli oldu. Etkinlikler, ilk olarak sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek çelenk koyma töreniyle başlayacak. Saat 09.30’da Valilik Makamı’nda yapılacak Tebrikat Töreni ile devam edecek etkinlikler, saat 10.30’da kordon boyunda icra edilecek Resmi Geçit Töreni ile sürdürülecek.

Coşku, akşam olduğunda ise Özgürlük Parkı’nda Usta Gazeteci ve Yazar Uğur Dündar’ın katılımıyla saat 21.00’da gerçekleştirilecek belgesel programı ile yaşanacak. Öte yandan protokol erkanı için ise saat 20.30’da Kolin Otel’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu düzenlenecek.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech