Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kirazlı Komitesi’nden Salihli Müdahalesine Tepki

Su ve Vicdan Nöbeti

Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu, yaptığı yazılı açıklamayla Manisa Salihli Hacıbektaşlar köyünde JES’e karşı direnen köy halkına yapılan müdahaleye karşı köylünün yanında olduklarını belirtti.

26 Temmuz’da başlatılan Su ve Vicdan Nöbetinin 32. gününde, nöbete Çanakkale Kirazlı köyü Balaban Mevkii’nde devam ettiklerini kaydeden Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu, Salihli Hacıbektaşlar Köyü’ndeki kolluk kuvvetlerinin müdahalesine karşı yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin dört bir yanında ekosistemin talanına karşı direniş sesleri yükseliyor, sağlıklı bir çevrede yaşamak adına nöbetler tutuluyor. Bu direnişlerden biri olan Manisa Salihli Hacıbektaşlar Köyü’nde JES’e karşı direnen köy halkına jandarma ve polis müdahale ederek 26 kişiyi gözaltına almıştır. Ekoloji Birliği JES’e dikkat çekmek için çadır nöbeti başlatmak istemiş ancak çadırlar jandarma tarafından yıkılmıştır.”

“SU VE VİCDAN NÖBETİ DİRENİŞÇİLERİN YANINDADIR”

“Yenilenebilir enerji kaynaklarını savunurken, Aydın’nın JES’lerden dolayı yaşadığı  durum ortadadır. Tek geçim kaynakları olan zeytin ve incir üretimi ve veriminde büyük düşüş yaşanmaktadır. Dün ziyaretimize gelen Aydın Çevre Platformu, Aydın Kızılca Köyü’ndeki 13 aydır süren nöbeti anlatmış ve bölgelerinde yaşanan sorunları aktarmıştır.

Manisa Salihli Hacıbektaşlar Köyü’nde yapılacak JES için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararını protesto eden ve direniş başlatan halkla, kolluk kuvvetleri yine karşı karşıya gelmiştir.

Anayasa’nın 56. Maddesi herkesin sağlıklı bir çevrede yaşamasını hak olarak görmekte ve bunu korumanın her vatandaşın ödevi olduğunu belirtmektedir. O halde yaşam alanlarını korumaya yönelik direniş haktır.

Su ve Vicdan Nöbeti Manisa Hacıbektaşlar Köyü direnişçilerinin yanındadır.”

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech