Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tabipler Kazdağları’na geliyor

İstanbul Tabip Odası, önümüzdeki

İstanbul Tabip Odası, önümüzdeki günlerde Kazdağları’nda yürütülen metalik maden projesine karşı protestoda bulunmak üzere Çanakkale’ye gelecek.

İstanbul Tabip Odası, Kazdağları’nda yürütülen metalik madencilik faaliyetini protesto etmek amacıyla Çanakkale’ye gelecek. 25 Ağustos günü İstanbul’dan hareket edecek olan tabipler, Kadıköy ve Mecidiyeköy’den hareket edecekler.

Tabipler yaptıkları açıklamada, “Bilindiği üzere Çanakkale Kaz Dağları Kirazlı köyünde altın madeni projesi yürütülmektedir. Proje kapsamında bir yandan Kaz Dağlarında binlerce ağaç kesilirken, öte yandan Çanakkale’nin tek su kaynağı Atikhisar Barajı su toplama havzasında metalik madencilik faaliyetleri sürdürülmektedir. Bölgede yaşanan çevresel katliam ülke genelinde ciddi tepkiye yol açmış, su ve vicdan nöbeti başlatılmış çok sayıda sanatçı, vatandaş ve sivil toplum örgütü bölgeye akın etmiştir.

Gelinen noktada bölgede incelemelerin yapılması, bilimsel ve doğru bilginin paylaşılması, konunun gündemde tutulması ve bölgedeki madencilik faaliyetlerinin yol açtığı hasarın çevre ve sağlık etkilerinin kamuoyu ile paylaşılması için 25 Ağustos Pazar günü Çanakkale Tabip Odası ve TTB Halk Sağlığı Kolu’nun çağrıcısı olduğu ülke genelindeki tüm tabip odalarının, çevre ve sağlık alanında çalışan tüm sendika ve sivil toplumun katkı ve katılımının beklendiği geniş katılımlı bir etkinlik yapılması planlanmaktadır” cümleleri kullanıldı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech