Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Seçimsiz hizmet döneminde yapacak çok işimiz var”

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı,

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Ferhat Yılmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ve çok sayıda yetkili ile STK temsilcisi, Çan’da köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Bülent Turan, görüşmenin ardından ise “Önümüzdeki seçimsiz hizmet döneminde yapacak çok işimiz var” şeklinde konuştu.

AK Parti Çan İlçe Başkanlığınca düzenlenen toplantıda, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇTSO Başkanı Selçuk Semizoğlu, Milli Eğitim İl Müdürü Ferhat Yılmaz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ve çok sayıda yetkili, STK temsilcisi, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Bülent Turan, görüşmenin ardından ise “Sanayi kentimiz Çan’da muhtarlarımız ve STK temsilcilerimizle bir araya geldik. Önümüzdeki seçimsiz hizmet döneminde yapacak çok işimiz var” İfadelerini kullandı.

Turan “Teröre omuz veren herkes bedelini öder”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan Çanakkale’nin Çan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Turan, Türkiye’nin, Kuzey Kıbrıs’ta yasal hakkı neyse sonuna kadar kullanacağını, Kuzey Kıbrıs etrafında Türkiye’nin ben varım diyeceğini ifade etti.

Turan toplantıda yaptığı konuşmada, “Doğu Akdeniz için geçenlerde bir siyasi partinin genel başkanını şaşkınlıkla izledim ‘Neden orda yokuz? Neden oraya gitmiyoruz?’ dedi. İnsaf. Bırakın bir partinin genel başkanı olmayı, köyde yaşayan bir amcamız bile bizim Doğu Akdeniz’de F16’larımızın, savaş gemilerimizin, İHA’larımızın 4 tane arama gemisini takip ettiğini bilir. Bizim oradaki Türk soydaşlarımızdan, Türklerimizden ayrı olmayacağımız, oraya sahip çıkacağımızı bilir. Hakkı olmadığı halde orada İsrail, Fransa, İtalya, ABD var. Adam diyor ki neden orada yoksunuz. Hayır kardeşim, yasal hakkımız neyse sonuna kadar kullanacağız, Kuzey Kıbrıs etrafında Türkiye ben varım diyecek. 4 gemi şuan orada ama maalesef halen daha niye orada yokuz diyen insanlar var. Artık CHP’nin ağlanacak haline gülüyoruz.”dedi.

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları’nın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındığını ancak il tepkinin HDP’den değil de CHP’den geldiğini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Turan, “İki gün önce üç tane kentin belediyesine kayyım atandı. O atama iddialarına baktığımızda, gördüğümüz şu oldu; bir tanesi tüm şehit yakınlarını tek kararla işten çıkartmış. Adamın tavrına bakar mısın? ‘Sen şehit yakınıysan işten çıkartılman lazım’ demiş. Bir diğeri Türk bayrağını belediyenin önünden, arkasından, kimlik kartından, sitesinden çıkartmış. Hepsi de Kandil talimatı ile eş başkan atamışlar. Bizim anayasamızda, mevzuatımızda eş başkanlık mı var? Seçilen kişi başka Kandilin atayıp da makama oturttuğu kişi başka. Şimdi diyorlar ya seçimle gelen seçimle gider. Bir defa bize sürekli ordu göreve diye bağıranların, parti kapatma davası açıldığında alkış tutanların, seçimle gelmeyi hatırlatma hakları yok onu söyleyeyim.  Bir hukukçu olarak şunu söyleyeyim, prensip seçimle gelen seçimle gider doğru ama seçimle gelen demokrasiyi, halkı, yaşamı, savunur kardeşim. Hangi ülke demokrasiyi bitirmek isteyen seçimi kaldırmak isteyen, seçilmediği halde eş başkanlık veren bir sistemi haklı görür. Burası deliksiz köy mü? Kayyım atanacak tabii ki. Geç bile kaldık ama daha ötesini söyleyeyim; kayyım atadığımızda ilk ses CHP’den geldi, HDP’den değil. Kızdığım bu. Gazi Mustafa Kemal’in partisi milli egemenlik diyen, halkçılık, milletçilik, devletçilik diyen bir parti nasıl olurda eş başkanlık atayan, şehit yakınını kovan, Türk bayrağını kaldıran adamlara, bu karar verilince hayır der. Sen Gezi eylemleri sırasında diyor muydun seçimle gelen seçimle gider diye. Biz dediğimizde seçim vardır, esastır kızıyordun bize. Hukuk içerisinde çalışan hangi belediye, hangi hükümet, hangi devlet, olursa olsun baş tacı, seçimle gelen seçimle gider. Ancak hukukun dışında, mevzuattın dışında teröre yan bakan, beraber yol yürüyen, omuz veren, kim varsa da bedelini hem idari olarak hem cezai olarak ödeyecektir ödemelidir” diye konuştu.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech