Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“Öğrencilerimiz artık bizim çocuklarımızdır”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde dün 2019-2020 eğitim öğretim yılı ilk kayıt töreni gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni kazanarak, Çanakkale’ye gelen öğrenciler dün kayıt için gerekli evrakları ile fakültelerin yolunu tuttular. Eğitim Fakültesi’nde gerçekleşen törende konuşan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Anneler, babalar öğrencilerimizi bize emanet ettiler. Öğrencilerimiz artık bizim çocuklarımızdır. Onları en güzel şekilde yetiştirmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin dört bir yanından, ÇOMÜ’yü kazanan öğrenciler dün kayıt için Çanakkale’deydiler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk kayıt töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Vali Orhan Tavlı, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu,  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek katıldı.

“Asla boş vaktimiz yok!”

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, “Ülkemizin layık olduğu yere gelmesinde üniversitelerin büyük bir görevi vardır. Üniversitelerin görevi araştırmaktır. İlk ve orta öğretim çok önemlidir ama bilimsel faaliyetler üniversitelerde yürütülür. Ülkelerin kalkınmasında üniversitelerin rolü vardır. Biz bu rolü ÇOMÜ’de yerine getirmeye kararlıyız. Asla boş vaktimiz yoktur.

“Anneler, babalar öğrencilerimizi bize emanet ettiler”

Anneler, babalar öğrencilerimizi bize emanet ettiler. Bu emaneti en güzel şekilde yerine getirmek bizim boynumuzun borcudur. Öğrencilerimiz artık bizim çocuklarımızdır, sayın veliler bu konuda müsterih olun. Onları en güzel şekilde yetiştirmeye çalışacağız” açıklamasında bulundu.

“Çanakkale 50 yıllık bir tecrübeye sahiptir”

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretmen okulları kökeninden gelen bir mirasın üzerinde eğitimini başarı ile devam ettirmektedir. Çanakkale 50 yıllık öğretmen yetiştirme tecrübesine sahiptir. 1970’li yıllarda Anafartalar Yerleşkesi’nde başlayan bu serüven devam etmektedir.

“19 profesör 36 doçentle faaliyetlerimize devam ediyoruz”

Fakültemizde bugün 8 bölüm, on beşi örgün ikisi ikinci öğretim veren on yedi tane aktif eğitim programı vardır. 19 Profesör, 36 doçent, 60 doktora öğretim üyesi, 44 öğretim görevlisi ve 21 araştırma görevlisiyle toplam 180 öğretim elemanı ile öğretim faaliyetimize devam etmekteyiz” dedi.

“Yeni kayıt dönemi hayırlı olsun”

Vali Orhan Tavlı, “Çanakkale destanının yazıldığı bu topraklara hoş geldiniz. Türkiye’nin en güzel üniversitelerinin başında gelen, Onsekiz Mart Üniversitemizi tercih eden bütün öğrencilerimizi öncelikle tebrik ediyorum. Sevgili öğrencilerimizi yetiştiren, üniversite hayatına hazırlaya velilerimizi kutluyorum. Yeni kayıt döneminin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Çanakkale demenin Türkiye demek olduğunu öğrendim”

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bana benliğimi buldurttu. Çanakkale’ye sevdalandım. Hangi memlekette olduğumu 1915’te Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emanet ettiği bu topraklarda Çanakkale demenin Türkiye demek olduğunu öğrendim” dedi.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech