Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Alan’da Yangınla ilgili Değerlendirme toplantısı yapıldı

Çanakkale Tarihi Alanı Behramlı

Çanakkale Tarihi Alanı Behramlı Köyü Kayalıtepe mevkisinde 10 Ağustos 2019’da meydana gelen orman yangınıyla ilgili söndürme ve soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. A. Haluk Dursun’un başkanlığında acil bir toplantı gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR ile beraber yangın yerinde incelemelerde bulunduktan sonra Tarihi Alan Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya geçiş yaptı.

Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Eceabat Belediye Başkanı Saim Zileli, Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Levent Yılmaz, İl Orman İşletme Müdürü Barış Sergin, Tarım İl Müdürü Erdem Karadağ, İl Özel İdare Genel Sekter Yardımcısı Celil Sezgin’in yer aldığı toplantıda, Tarihi Alan’da yaşanması muhtemel orman yangınların önlenmesine, yangınlara sebep olan risk faktörlerine, gece-gündüz yangın sırasında alınacak tedbirler ve yapılması düşünülen çalışmalara, kuruluşlar arası koordinasyon ve işbirliğinin etkinleştirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıda, soğutma çalışmalarına devam edilmesi ve soğutma takibinin sağlanması, hasar tespitinin yapılması, orman sahasının temizlenmesi, alanın yeniden değerlendirilmesi, yanan bölgenin ağaç dikilmeye hazır hale getirilmesi ve tekrar ağaçlandırılması, dikilecek ağaç türünün belirlenmesi, kamuoyunda orman yangınlarına yönelik farkındalığın oluşturulması, Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordinasyonlu çalışmalar yürütülmesine yönelik kararlar alındı.

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech