Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ersümer “Hiçbir şey gizli kalmaz!”

Ak Parti Grup Başkanvekili

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan geçtiğimiz günlerde Gelibolu Öğretmenevi’nde muhtarlar ile bir araya gelmişti. Turan, burada Kazdağları’ndaki altın arama faaliyetlerine 2001 yılında, dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer’in izin verdiğini belirtmişti. Ersümer, Turan’ın iddialarını sert bir dille yalanladı. Ersümer, “Hiçbir şey gizli kalmaz” vurgusunda bulundu.

Ersümer, “Ruhsatlara dayalı olarak yapılan işlemlerin tamamı, benim görev dönemimden sonradır. Söz konusu belge benim bakanlıktan ayrılmamdan 11 yıl sonradır.

“Ruhsatlar benim görev süremden sonra verildi”

Her maden arama ruhsatının 30 ay süresi vardır. Aramacı aramayı yapma hakkında sahip olur. Sadece arama yapabilir. Ama bakır bulur ama mermer ama altın veya hiçbir şey bulamaz. Yaptığı aramadan sonra ön işletme ruhsatı alır ve sonunda Gayrisıhhi Müessese izni alır ve olayda olduğu gibi malum işler yapılır. Hiçbir zaman ruhsatı, git 200 bin ağaç kes, katliam yap diye izin verilmez. Çanakkale halkının içme suyunu görmemezlikten gel deme izni verilmez.

“Hiçbir şey gizli kalmaz!”

Döneminde bütün izinleri vereceksin, ancak bir türlü vermediğin Gayrisıhhi Müessese izni için şirket çalmadık kapı bırakmayacak! Aylar yıllar geçecek sonrada aniden vahiy gelmiş gibi, bir türlü vermediğin, ağaç kesimine, işletmeye geçmeye izin veren Gayrı Sıhhi Müessese iznini çıkartacaksın. Sonrada 18 yıl önceye gidip olmayan arama ruhsatının arkasına sığınmaya çalışacaksın! Ama oraya sığamazsın. Ayrıca hiçbir şey gizli kalmaz. Bir gün gelir bilenler bildiklerini açıklarlar. Birileri de kaçacak delik ararlar.

“Çanakkale halkının mücadelesini destekliyorum”

Çanakkaleli hemşerilerimin haklı mücadelelerini sonuna kadar destekliyorum.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech