Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nöbet Komitesinden Yeni Karar

Balaban’da Su ve Vicdan

Balaban’da Su ve Vicdan Nöbeti devam ederken artan çadır sayısı sonrası güvenlik gerekçesiyle dün alınan konaklama faaliyetinin durdurulması kararı, başta alanda kalan eylemciler olmak üzere tepkiyle karşılanmıştı. Koordinasyon Kurulu bugün yeni bir karar alarak nöbete devam edileceğini ancak yeni çadır kurulmaması kararı verildiğini açıkladı.

Su ve Vicdan nöbeti artan katılımcı sayısıyla 16 gündür devam ediyor. Artan çadır sayısı sonrası Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu, Çanakkale Belediyesi’ne önceki gün gelen resmi yazı ile birlikte güvenlik gerekçe gösterilerek çadırların kaldırılmasına, konaklamanın sonlandırılması karar verilmişti. Destek amaçlı konaklama için şehir dışından gelen ve Çanakkale’den çadırını alıp kamp alanına gelen eylemciler, karar tepki göstermiş direnişin kırılacağı yönünde tepki göstermişti.

Bugün alınan bir karar ile mevcut alanda direnen eylemciler derin bir nefes almış oldu. Komite, güvenlik gerekçesiyle yeni çadırların kurulmaması mevcut çadırların ise kalmasına karar verdi.

Su ve Vicdan Nöbeti Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yeni açıklamada şu ifadelere yer verildi: “26 Temmuz 2019 tarihinde başlattığımız ‘Su ve Vicdan Nöbeti’mizin 16. günündeyiz. Umudumuz ve direncimiz aramıza katılan, sesimize ses veren milyonlarca insanla birlikte giderek artıyor ve tüm dünyada yankılanıyor.
Dün yaptığımız basın açıklamasının basında ve kamuoyunda yanlış algılanması nedeniyle yeni bir açıklama yapma gereği duyulmuştur.
Alamos Gold ve yerli taşeronlarının yaşam alanlarımız üzerindeki saldırısı ve Kirazlı Balaban’daki metalik madencilik faaliyeti son bulana kadar ‘Su ve Vicdan Nöbeti’miz devam edecektir. Nöbet alanındaki fiziki yetersizlik ve orman yangını riskinin bulunması nedeniyle nöbet alanına yeni çadır kurulmaması kararı alınmıştır.
‘Su ve Vicdan Nöbeti’miz Kirazlı Balaban’daki nöbet koordinasyon merkezi aynı şekilde devam etmektedir. Bununla birlikte kent merkezinde ikinci bir koordinasyon merkeziyle birlikte koordine edilecektir. AÇIKLIK GETİRMESİ BEKLENİYOR

Diğer bir konu; Çanakkale milletvekilimiz sayın Bülent Turan’ın ‘CHP’li bazı isimler maden firmasına izin verilmesi için Ankara’da uğraş verdiler. Ancak şimdi eylemlere katılıyorlar. Bu devam ederse CHP’li o isimleri tek tek açıklayacağım’ yönündeki ifadelerine açıklık getirmeye davet ediyoruz. Bu konuda açıklama yapılmaması halinde amacın ‘Su ve Vicdan Nöbeti’”ni itibarsızlaştırmaya yönelik yapılmış bir açıklama olduğu şeklinde değerlendirilecektir.”

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech