Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ada’da kaçak yapılara alkol ruhsatı…

Geçtiğimiz günlerde, Bozcaada’da hunharca

Geçtiğimiz günlerde, Bozcaada’da hunharca işlenen cinayeti ve sahil şeridinde kaçak yapıların olduğu iddialarını, bu yapılar hakkında hukuki işlemlerin başlatıldığını gazetemizde kaleme almıştık. Bozcaada’da sözü edilen yapılar hakkında geçtiğimiz gün, Belediye Meclis Toplantısı’nda alkol ruhsatı için oylamaya gidildi. Bozcaada Belediyesi Ağustos ayı Meclis toplantısında ruhsat konusu ile ilgili gergin anlar yaşandı, toplantı sonrasında CHP İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş istifa etti.

Çanakkale Gündem Gazetesi olarak geçtiğimiz hafta Bozcaada’da sahil şeridinde bazı mekanların kaçak olduğu, İmar Barışı sürecinde bu yapıların yapıldığı daha sonrasında ise yapılar ile ilgili hukuki sürecin başladığını kalem almıştık. Adı geçen kaçak yapılara alkol ruhsatı verilmesi konusu dün Bozcaada Belediye Meclisi’nde gündeme geldi.

Alkol ruhsatı talebi mecliste oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada Ak Parti Meclis Üyeleri Özgün Yavaş, Nejla Ersöz, İYİ Partili Cevdet Çebi kabul oyu verdiler. Öte yandan CHP’li üyeler Recep Yalçın ve Neyran Erbatur’un da kabul oyu verdikleri, Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’ın ise çekimser kaldığı görüldü. Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinden olan Aykut Turgal, İbrahim Günel ve Öznur Evergen ise red dediler. Yapılan oylama CHP,Ak Parti, İYİ Parti’nin evet  ve Başkan Yılmaz’ın çekimser oyu ile kabul edildi.

Hüseyin Durmuş-Hakan Can Yılmaz
Hüseyin Durmuş-Hakan Can Yılmaz

Meclis toplantısında CHP’li meclis üyelerinin grup olarak ortak hareket etmedikleri görüldü.

Edinilen bilgiye göre adada kıyı şeridinde bulunan bazı mekanlar hakkında hukuki sürecin devam ettiği belirlendi. Hukuki süreci devam eden yapılar hakkında, Ada meclisinde alkol ruhsatı oylaması yapılması ve yapılan oylamada CHP’li Belediye Meclis üyelerinin bir kısmı ile Ak Partili üyelerin ortak arar alması istifaya neden oldu.

CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş istifa kararını sosyal medya hesabından duyurdu.

İstifa eden CHP Bozcaada İlçe Başkanı Hüseyin Durmuş, sosyal medya hesabından istifası ile ilgili olarak, “Üyesi olmaktan gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’ndan gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum. Bundan sonra Bozcaada’mızın daha güzel, daha yaşanabilir bir yer olması için mücadeleme CHP’li bir nefer olarak devam edeceğim” cümlelerini paylaştı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech