Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Boğaza akan kanalizasyon suları için çözüm bulundu

Yıllarca Çanakkale Boğazı’na akan

Yıllarca Çanakkale Boğazı’na akan kanalizasyon suları için bir çözüm bulundu. İl Genel Meclisi’nden geçen karar neticesinde Sarıçay’a akan kanalizasyon suları artık nihayet Atık Su Arıtma Tesisi’nde işlenecek.

Çanakkale’nin Merkez köylerinden olan Saraycık, Kurşunlu ve Işıklar Köyü’nün kanalizasyon suları iddialara göre yıllarca Sarıçay’a aktı. Konuyu gündeme getiren CHP’li İl Genel Meclisi üyesi İsmail Gürses, o kanalizasyon suları Sarıçay’a aktı. Sarıçay’dan da boğaza aktı dedi. Gürses, yetkililer yıllarca bu konuya çözüm bulamamışlar diye sitem ederken, konuyla ilgili yapmış olduğumuz girişimler olumlu sonuçlandı dedi.

CHP’li İl Genel Meclis Üyesi ve İl Genel Meclisi Köylere Hizmet Komisyonu Başkanı İsmail Gürses, “Saraycık, Kurşunlu ve Işıklar Köylerinin kanalizasyonları yıllardır Sarıçay’a akıyor. Artıma tesisine uzaklıkları 300-500 metre olmasına rağmen yetkililer bu sorunu bir türlü çözememişler. Bu bir sorun halinde halen devam ediyor. Kanalizasyonun Sarıçay’a akması demek çevre ve sağlık konusunda ciddi problem oluşturuyor demektir.

İşin daha da vahim kısmı Sarıçay’a akan bu sularla bahçe sulaması yapılıyor. Öte yandan Sarıçay, mavi bayraklı plajın 300 metre yanından, Çanakkale Boğazı’na akıyor. Hepsi bir sorunun zincir halinde bulunuyor.

Sorunun çözümü için o köylerin kanalizasyon sularını arıtmaya bağlıyoruz. Bu konu İl Genel Meclisi’nden geçti. Onaylandı. Yaşanan sorunun çözümü için katkı sunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren’e teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech