Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Katliama DUR demeye geldik!”

Adalet Nöbeti avukatları dün

Adalet Nöbeti avukatları dün İstanbul’dan Çanakkale’ye geldiler. Kirazlı’da devam eden metalik madencilik faaliyetlerini yerinde inceleyen avukatlar, su nöbetine katılan vatandaşlarla bir araya geldiler. Daha sonrasında basın açıklamasında bulunan avukatlar, “Katliama dur demeye geldik. Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz” dediler.

Kirazlı’da devam eden Su Nöbeti’ne katılımlar her geçen gün artmaya devam ediyor. Yapılan nöbetin niteliği fark edildikçe ve yayıldıkça katılımların artmaya başladığı nöbet alanında gözlenir oldu. Dün saat 13.00’te maden sahası önünde bir basın açıklamasında bulunuldu. Açıklamayı yapanlar ise Adalet Nöbeti avukatları olurken, yapılan açıklamada mesaj gayet net bir şekilde verildi. Avukatlar hep birlikte, “Buradayız, burada olmaya devam edeceğiz” dediler. Düzenlenen basın açıklamasına, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale Barosu Çevre Komisyonu avukatları, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Mutluay ve Rebiye Ünüvar’da katıldılar.

“Bizler Adalet Nöbeti tutan avukatlarız”

Av. Selin Nakıpoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında, “Bizler yaklaşık üç senedir ülkemizde yaşanan adaletsizliklere karşı Adalet Nöbeti tutan avukatlarız. Nöbetimiz kısa sürede İstanbul sınırlarını aştı. İl il dolaşıp adalet talebimizi dile getirdik. Bu süreçte tutuklanan avukat arkadaşlarımız için adalet talebimiz de bütün adaletsizliklere karşı durmak olarak genişledi.

“Buraya yaşanan adaletsizliğe tepki göstermek için geldik”

Bugün buraya Kazdağları’nda yaşanan adaletsizliğe tepki göstermek için geldik. Bugün burada yaşamımızı, geleceğimizi, suyumuzu, ülkemizin akciğerleri olan Kazdağları’nın sesi olmak adına buradayız. Tarım Bakanlığı kesilen ağaçların sayısının 13 bin olduğunu iddia etmektedir.   Bakana sormak isteriz ki, 13 bin ağaç sizin için ne ifade etmektedir? Bu tam da bahsettiğimiz katliamın itirafıdır. Hepimizin bildiği gibi, orman ekosisteminin oluşması onlarca sene alır. Yokluğu ise en büyük fakirlik demektir.

“Bu toprakları zehirleyen zihniyet para uğruna dünyayı mahvediyor”

Siyanürle altın çıkarmanın sonuçlarını siz bizden iyi biliyorsunuz. Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin kazanacağı bir kaç milyar dolar için siyanürle zehirlenen topraklar yüzlerce yıl temizlenmeyecek.  Burada topraklarımızı zehirleyen zihniyet para uğruna dünyayı mahvediyor.  İklim değişiyor. Kutuplardaki buzullar eriyor. Deniz seviyesi yükseliyor. Sık sık sel felaketleri yaşıyoruz. Bu paragözleri durduramazsak çocuklarımıza, torunlarımıza yaşayabilecekleri bir dünya kalmayacak” cümleleri yer aldı.

“Hukuken elimizden geleni yapıyoruz”

Çanakkale Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Ahmet Ozan Yılmaz, “Bizler Çanakkale Barosu mensupları olarak İstanbul’dan gelen meslektaşlarımızla dayanışmak için burada toplandık. Görülen alan buradan çok küçük ama yukarıdan bakıldığında alanın daha büyük olduğu görülecektir. Bizler Çanakkale Barosu avukatları olarak sürece nasıl katkı sunacağımızı düşünüyoruz. Suç duyurularında bulunacağız. Biz hukuken elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Meslektaşlarımızla dayanışma halindeyiz. Mücadeleye devam” dedi.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech