Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hayvanseverler seslerini duyurdular

Hayvanseverlerin bir süredir Halk

Hayvanseverlerin bir süredir Halk Bahçesi’nde bulunan kedi evindeki sıkıntılar için Çanakkale Belediyesi’nin kapısını aşındırması, çözümü de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde kedi evlerinin bulunduğu alana mıcır dökülerek, kötü hava koşullarında yaşanan problemlerin önüne geçildi. Sıra, burada çoğalan hastalıklarla etkin mücadele sağlanmasında!

Çanakkaleli hayvanseverler, bir süredir Halk Bahçesi’ndeki kedi evinin bakımsızlığından yakınıyordu. Kedilerin Belediye tarafından dağıtılan mamaları yemediği, gerekli ilaçlamaların yapılmadığı ve pek çok kedinin hastalanarak öldüğünü belirten hayvanseverler, en çok da bu alana mıcır dökülmemesinden şikayetçiydi.

“Bu alana mıcır dökülmesi gerekiyor” demişlerdi…

Hayvanseverlerden Filiz Hanım, “Çokça defa Belediye’ye şikayetimizi yaptık. Bu alana mıcır dökülmesi lazım ki, yağmurlu havalarda burası çamur içinde kalmasın. Ama kimseye sesimizi duyuramıyoruz” şeklinde de bizlere sitemde bulunmuştu.

Fakat neyse ki hem Filiz Hanım hem de diğer hayvanseverlerin bu konuda şikayeti nihayetinde yetkililerin harekete geçmesini sağladı. Çanakkale Belediyesi, kedi evlerinin bulunduğu alana mıcır dökerek, kötü hava koşullarındaki çamurlaşmayı, yani hastalıkların da yayılımını bir yer de önlemiş oldu.

İlaçlamaların yaygınlaştırılması şart

Şimdi ise sıra, kedi evlerindeki ilaçlamaların daha da arttırılarak, bu alanda yaşayan hayvanların sağlıklı olmasına katkı sağlamak. Zira, birinde olan hastalık diğerine öylesine hızlı geçiyor ki, veterinerler dahi sorunu çözmede yetersiz kalıyor…

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech