Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cemal Oral

ÇARESİZ OLMAYIN ÇARE SİZ OLUN!

Çanakkale’nin içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’nın su havzasında işletime geçmek için hazırlıklarını tamamlamaya çalışan Kirazlı Balaban’daki Kanadalı altın ve gümüş işletmesi şu an için en büyük sorun.

Ayrıca aynı su havzasını etkileyecek 3 farklı maden ruhsat alanı daha var, Kazdağı ve yöresinde de toplamda 40 a yakın metalik madencilik ruhsat alanı var.

Çanakkale halkı çaresiz mi?

25 Temmuz Perşembe günü, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcıları İrfan Mutluay, Rebiye Ünüvar, Çanakkale Kent Konseyi Çevre Meclisi Başkanı Pınar Bilir, İDA Dayanışma Derneği üyeleri Kirazlı’daki maden işletme alanına gittiler. Ağaç katliamına ve bölgede yürütülen siyanür havuzları çalışmalarına dikkat çekmek isteyen ekibin karşısına ‘burası özel arazi, hakkınızda şikayet var’ diyen Jandarma çıktı.  Nüfus kağıtları toplandı ve yetkililerle görüşme isteklerinin iletileceği ifade edildi. Bu görüntüler sosyal medyaya yansıdı.

Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay yaşananları ‘Çanakkale halkına ihbarda bulunuyorum. Bizi topraklarımıza sokmuyorlar’ diyerek özetledi.

Çanakkale halkı çaresiz mi?

Çeşitli görüşler ortaya atıldı, tartışıldı sonrasında  Kirazlı’da bazı eylem kararları alındı. Hem de Kanadalı madenci firma bölgeden çekilene kadar sürecek bir eylem…

İşte tam da bu noktada ‘Çaresiz olmayın, çare siz olun’ diyoruz…

Çanakkale’nin duyarlı halkını, ‘suyuma, havama, toprağıma dokunma’diye haykırmaya davet ediyoruz.

Bu topraklarda doğan, bu topraklarda doyan şahsım Cemal Oral ve yönettiğim haber portalı  Çanakkale Memleket, yaşanan katliama ‘dur’demek için mücadelenin içinde olacak.

Kirazlı’da yaşanan çevre katliamı ve Kanadalı maden şirketin çalışmasını durdurması için tepkilerinizi, düşündüklerinizi, önerilerinizi bize bildirin…

Çanakkale halkı çaresiz değildir…

Çünkü çare sizsiniz, çare biziz..

Bu memleket bizim…

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech