Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bu tezgahta bir ‘iş’ var!

Kapalı pazar yerine kurulan

Kapalı pazar yerine kurulan cuma pazarında fiyatlar giderek normalleşiyor. Fakat pazarcı esnafın iddiasına göre ise fiyatlar ucuzladıkça vatandaşın rağbeti azalıyor! Patates, soğan, patlıcan, biber, domates gibi pek çok sebze yazın en uygun fiyatlarına geriledi. Ancak buna rağmen vatandaştan gerekli rağbet yok! Esnaf ise tezgahlarda bu ‘tersine’ işleyen durumu “Bizim insanımız biraz tuhaf. Dar zamanda, yastık altındaki parasını değerlendirmeyi seviyor ama fiyatlar ucuzlayınca ise elini ayağını pazardan çekiyor” şeklinde özetliyor.

Ekonomik bunalımın etkileri vatandaşın bütçesinde hala hissediliyor. Fakat pazarcının iddiasına göre bu etki, sanılandan biraz daha farklı!

“Patates daha da ucuzlayacak!”

Cuma pazarında patates satışı yapan esnaflardan Birkan Demirak, yaşanan normalleşmeyle ilgili “Patatesin kilosu kışın 10 TL’ye kadar çıktı. Şimdi ise 2 TL dolaylarında. Bu daha da ucuzlayacak. Çünkü şu an hem hastalık aşıldı hem de üretimde artış var” ifadelerini kullandı.

Tersine tebbet!

Ancak pek çok pazarcı, ürünlerdeki normalleşmeyi kabul ederken bu normalleşmenin tüketicideki etkisini ise yeterli görmüyor. Buna göre, fiyatlar yüksek olduğu zaman talep daha fazla oluyor. Bu ‘tersine tebbet’ durumu ise pek çok esnaf “İnsanımız bir tuhaf. Sürekli pazardaki fiyatların yüksekliğinden şikayet ederler ama fiyatlar ucuzlayınca da kimse oralı olmaz. İnsanlar yastık altı paralarını dar günde kullanmayı seviyor herhalde. Tezgahlara bakın, fiyatlar son derece uygun ama pazara bakın, kimse yok!” sözleriyle özetliyor.

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech