Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ Rektörü Prof Dr. Sedat Murat: “Bir avuç Yahudi dünyaya hakim, ne demek?”

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, geçtiğimiz gün kent protokolünün önde gelenleri ile bir araya gelerek şehrin sorunlarını değerlendirdi. Rektör Murat, söz sırası kendine geldiğinde ise Çanakkale ruhunun birlik ve beraberlikle sağlanabileceğini fakat buna yakışmayan hareketlerde bulunan birtakım kimseler olduğunu belirterek “Yanlış anlaşılmasın ama ‘Bir avuç Yahudi dünyaya hakim, ne demek? Demek ki bu işin tılsımı sermaye ve insan gücünü ‘birlik ve beraberlikle birleştirerek küresel nizama şekil vermekten geçiyor” şeklinde konuştu.

Deniz Polisevi’nde Vali Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Bülent Turan ve Jülide İskenderoğlu ile birlikte, kentin ileri gelenleri ile bir araya gelen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, konuşmasında dikkat çeken ifade yer verdi.

“Devlete düşman olan insanlar var”

Rektör Murat, isim vermeden bazı kişilerin ülkenin birlik ve beraberliğine zarar verdiğini belirterek bundan duyduğu rahatsızlığı, “Çanakkale şu an Türkiye’nin en yaşanabilir şehri ama hedefimiz Çanakkale’yi dünyanın en yaşanabilir şehirleri arasına sokmak. Fakat maalesef bu ülkede devletiyle, milletiyle, değerleriyle asla bağdaşmayan hareketlerde bulunan, bunlara düşman olan, devlet terörle mücadele ederken, devletimizi, askerlerimizi katliam yapmakla suçlayan ismi aydın olan insanlar var. Çanakkale Türkiye demektir. Bu şehir Türk Dünyası, İslam Dünyası demektir. Bizde böyle bir anlayışın yeri yoktur” sözleriyle ifade etti.

“Ecdadımıza layık şekilde davranmalıyız”

Rektör Murat, sözlerine İsrail’i örnek vererek şöyle devam etti:  “Bir asır önce bu topraklarda kan gövdeyi götürüyordu. Sadece şu deniz manzarasına bakmayın. Şu topraklar ecnebinin ayakları altında çiğnenmesin diye dedelerimiz şehadet şerbeti içtiler. Bizler de onlara layık olmaya çalışmalıyız. Yanlış anlamayın ama ‘Bir avuç Yahudi dünyaya hakim’ ne demek? Sermayesini biriktiriyor, insan gücünü birleştiriyor, küresel nizama şekil veriyor, dünyaya hakim oluyor. Demek ki buradaki tılsım, birlik ve beraberlik içerisinde, bilim ve teknolojinin gerektirdiği tüm imkanlara sahip çıkarak şu güzel ülkemizde, ecdadımıza da layık şekilde davranmaktır.”

Esra Çanlı

 

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech