Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çok güzel hareketler bunlar

Hadi hep birlikte biraz

Hadi hep birlikte biraz gerilere giderek mantığımızı zorlayalım. Ekranlardan bildik anonsla koro halinde tempo tutalım: “Çanakkale için çok güzel hareketler bunlar” diyelim.

Niçin mi? Sebebi çok basit. Dün kentimiz için tarihi bir gündü. Bu tarihi günün başlangıcı Ankara’da geçen hafta başlatıldı. Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan (Son seçimlerde yüzde 60 oy aldı), AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Sayın Bülent Turan’ı (Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın isimlerin başında geliyor. Dönemin Başbakanından önce gelen isimdi) makamında ziyaret etti. Gecikmeli bir ziyaret de diyebiliriz.

Önceki gün de Sayın Grup Başkan Vekilimiz Bülent Turan, iade-i ziyarette bulunarak, Sayın Başkanı makamında ziyaret edip hasbıhal ettiler. Çanakkale için yapılacak hizmetleri konuştular. Sayın Başkanımız Çanakkale halkından aldığı oyların karşılığını da vererek, misafirini 5. kattan inip kapıda karşıladı. İşte tam da burada Çanakkale için “Çok güzel hareketler bunlar” diyoruz.

Basına servis edilen fotoğraflara baktım da Sayın Başkanvekilimizin yanında İl Başkanını göremedim. Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek eşlik etmiş. Eski bir CHP’li olduğu için mi tercih edildi bilemem. Sayın Gültekin Yıldız da CHP İl Başkanlığı yapmış bir isimle ortak bürodan çıkmıştı. Niçin bu buluşmada bulunmadı anlamadım. Belki de özel işleri çıkmış olabilir.

Sahi Sayın Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan da Ankara ziyaretinde yanına Belediye Başkan Yardımcısı Özleyiş Çetin’i almadı. Hâlbuki Özleyiş Hanım’ın eşi eski bir AK Parti’li İl Genel Meclis üyesiydi. Şimdilerde de Belediyespor Başkanlığı görevini başarıyla sürdürüyor. Kenti planlayanlar siyaseti de iyi planlar desturunu da unutmamak gerekli.

Siyasette adam harcanması

Kent siyasetindeki belirleyici isimler, çok çabuk adam harcıyor deniliyor. Ben öyle düşünmüyorum. Üst düzey siyaset yapan ağabeylerimiz, kardeşlerimiz, sürekli birlikte çalıştıkları isimleri değiştirerek, geniş tabanlı bir siyaset yapmayı hedefliyorlar diyorum. Baksanıza AK Parti’de son 10 yılda kaç İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı değiştirilmiş. CHP’de buna rastlayamazsınız. Orada bir makama gelen yaşlanır ve bulunduğu makamı çocuklarına bırakır. Belediye Meclisine baktığımızda bu söylediklerim ispatlanmış olacaktır. Belediye’de de çalışanlar yerini çocuklarına bırakıyor. İnanmayan incelesin.

Cumhurbaşkanı örneği gibi olmasın…

Geçmiş dönemde Sayın Cumhurbaşkanımız da Belediye Başkanımızı makamında ziyaret etmiş ardından da bir konuşmasında bu buluşmayı örnek göstermişti. Biz o zaman buna da çok güzel hareketler dedik. Sonra ne olduysa oldu, bu ikilinin arasında kara kedi sokuldu. Çanakkale için en kutsal sayılan 18 Mart törenlerinde bile yan yana gelmediler. Hatta neyse…

Şimdi kent siyasetini en üst seviyede temsil eden ikili bir araya gelmişken, birileri çıkıp yine araya kara kedi sokmasın. El birliği ile hizmetler ardı ardına yapılsın. Yapımı yılan hikâyesine dönen “Akıllı Belediye Hizmet Binası” tamamlansın. (Akıllı yönetici mi, yoksa akıllı bina mı gerekli, bunu ayrıca tartışırız) Güzelyalı Katı Atık Tesisi, yarıda kalan otopark hizmet binası, Cumhuriyet Meydanı projeleri bir an önce tamamlansın da verilen sözler yerine getirilmiş olsun.

Haa bu arada Sayın Valimizle, sayın diğer yöneticilerimize de çok önemli görevler düşmekte. İl Genel Meclisi’nde, Gestaş’ta, Belediye Meclisinde, sivil toplum örgütlerinde, kentin sosyal yaşamında da birlik ve beraberlik rüzgârları estirilsin. Kim bu çok güzel hareketleri bozarsa da halkın önüne konulacak ilk sandıkta hesabını versin.

Tüm olumsuzlukları saymamıza karşın yapılanlara “Çok güzel hareketler bunlar” diyerek alkışlıyoruz. Yeşim Hanım da Sayın Başkan Gökhan’la el sıkıştığı için aforoz edilmişti. Şimdi yeniden iade-i başkan yapılsın.

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech