Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bozcaada’da bambaşka bir lezzet…

Bozcaada’da bulunan bir pastane

Bozcaada’da bulunan bir pastane var ki; kökleri Rize Çamlıhemşin’e, oradan Rusya’ya, daha sonrasında ise Bozcaada’ya uzanıyor. Şimdilerde İzmir bombası ve Alman pastası ile adından söz ettiren Hemşin Pastanesi gerek tarihi gerekse lezzetleri ile Bozcaada’da vazgeçilmezler arasında bulunuyor.

Rize’nin Çamlıhemşin bölgesinden çalışmak için gittikleri Rusya’da işletme sahibi olan ve daha sonrasında, mal varlıklarının bir kısmını Rusya’da bırakarak, Türkiye’ye çalışmak için dönen bir ailenin hikâyesi Bozcaada’da aktif bir şekilde hayat bulmaya devam ediyor. Onlar Hemşinler olarak bilinirken, açılan pastanelerin Türkiye’de farklı yerlerde şubeleri bulunuyor. Bunlar arasında, Kars, Erzurum, Samsun, İstanbul ve Bozcaada bulunuyor.

Hemşin Pastanesi şimdilerde İlhan Küçük tarafından işletilirken, adada özellikle İzmir bombası ve Alman pastası konusunda vazgeçilmez oldular. İlhan Küçük’ün oğlu Batuhan Küçük ile yaptığımız röportajda pastanenin önemini ve satılan ürünlerin neler olduğunu konuştuk…

“Alman pastası ve İzmir bombası sadece bizde…”

Batuhan Küçük, “Hemşin Pastanesi 5-6 yıldır açık olan bir işletmedir. Aynı zamanda Hemşin Pastanesi’nin kurucusu Tahir Günday’dır. Tahir Usta aynı zamanda Bozcaada’da bulunan Çiçek Pastanesi’nin de kurucusudur.

Şu anda Hemşin Pastanesi’ni baba-oğul bizler işletiyoruz. Alman pastası ve İzmir bombası sadece Bozcaada’da bizde vardır. İzmir bombasının içerisinde gerçek nutella bulunmaktadır. Bomba bir haftaya kadar saklanabiliyor. İzmir bombası ince katmanlı bir hamurdan oluşur ve içerisinde yumurta bulunmaz.

“Alman pastası 4 saatte hazırlanıyor”

Alman Pastasının ise içerisinde meşrubatları vardır. Farklı meyvelerle ve çikolata ile yapılabiliyor. Bir çeşidinin yapılması 4 saat sürüyor. Pişiye benzer ama pişiden farkları var. Mesela çikolatalı bir Alman pastası yapacaksınız, 4 saatte yapabilirsiniz. Alman pastası bir gün dayanır, ertesi günü özelliğini yitirir.

“Adaya gelen misafirlerimizi bekliyoruz…”

Bizde meşhur olan İzmir bombası ve Alman pastasının yanı sıra kurabiyelerimizde var. Kurabiyelerimiz günlük Çanakkale’den geliyor. Alman pastası ve İzmir bombası vatandaşlarımız tarafından çok beğeniliyor ve tercih ediliyor. Özellikle İzmir bombasının ağızda dağılması ve akışkan bir çikolataya sahip olması lezzet olarak çıtayı yükseltiyor.

Adaya gelen misafirlerimizi farklı lezzetlerle buluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech