Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

25 öğrencinin tarihe yolculuğu başladı

Yunus Emre Enstitüsü tarafından

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Dünya Kültür Mirasında Türkiye-Arkeoloji Yaz Okulu’ yurt dışında okuyan 25 üniversiteli genci, Anadolu’nun kültürel dokusuyla buluşturuyor. Programın ilk etabı ise Çanakkale’de başladı.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Çorum Valiliği iş birliğinde, Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın akademik danışmanlığında gerçekleştirilen programda, tarihe ve kültürel mirasa meraklı yurt dışındaki üniversitelerin arkeoloji, kültürel antropoloji, sanat tarihi, tarih, halkbilim, coğrafya gibi sosyal bilimler alanlarında eğitim gören 25 öğrenci Türkiye’ye geldi.

Farklı ülkelerden olan öğrenciler, program kapsamında Anadolu’nun kültürel dokusunu inceliyor.25 öğrenci, 22 Temmuz pazartesi günü Tevfikiye Opet Arkeo-Köy’de yapılan Troya sunumuyla başlayan programın ikinci günü kapsamında ise dün Troya Müzesi’ni gezip ardından soluğu Assos’a aldı.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech