Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Barcelona’da Trakya Rüzgarı

ÇAFAD İspanya’nın Barcelona şehrinde

ÇAFAD İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen VII. Costa Brava Uluslararası Halk Dansları Festivaline katılarak ülkemizi ve kentimizi temsil etti. Çanakkaleli ekip, sergiledikleri Trakya oyunları ile İspanya’da rüzgar estirdi.

13 Ülkenin katıldığı ve İspanya’nın en prestijli festivallerinden biri olan festivalde ÇAFAD üyeleri, Trakya oyunlarından seçtiği repertuarı ile izleyicilere Türk kültüründen ve halk danslarından örnekler sundu.

Hırvatistan, Bulgaristan, Litvanya, Ukrayna, İtalya, Polonya, Arnavutluk, Avusturya, Türkiye, Letonya, Moldova ve İspanya’dan ekiplerin katıldığı festival, büyük bir coşku içerisinde geçti. Festival ile ilgili bilgi aldığımız ÇAFAD Başkanı Selim Yazan; Yurtdışı festivallerine katılımımızın 8. yılı bu sene ve Avrupa’nın prestijli festivallerinden davet almak ve kültürümüzü bu festivallerde tanıtmak bizim için büyük bir onur kaynağı” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ TEMSİLEN ÇAĞRILAN TEK EKİP OLDUK”

Yazan, şöyle devam etti: “2019 yılı içerisinde Mayıs ayında Selanik Çok Dillilik Festivali, Haziran ayında Plovdiv Dünya Kültür Başkenti etkinlikleri, Temmuz ayında Barcelona Costa Brava Uluslararası Halk Dansları festivallerine katılarak ülkemizi ve Çanakkale’mizi temsil ettik. Bu etkinliklerde sahne alan tüm dansçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ağustos ayında yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin en prestijli festivallerinden biri olan Uluslararası Mehmetçik Belediyesi Halk Dansları festivaline 17 ülke ile beraber Türkiye’yi temsilen çağrılan tek ekip olduk. Bu 8 günlük festivalde ülkemizin ve yöremizin halk oyunlarını, Folklor Kültürünü, yemeklerini ve kıyafetlerini tanıtacağımız çok önemli fırsatlar elde edeceğiz. KKTC devlet protokolünü ziyaret ederek hediyelerimizi takdim edecek ve görüşmeler yapacağız. Ardından Ağustos sonunda Karadağ Budva V.Uluslararası Halk Dansları festivalinde yine ülkemizi ve Çanakkale’mizi tanıtma fırsatı bulacağız. Bu etkinliklerde desteğini esirgemeyen Başta Çanakkale Valiliği olmak kaydı ile tüm kurumlara şükranlarımızı sunuyoruz.”

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech