Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye otobüsleri kontrol altında

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri

Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde, kent içerisindeki toplu ulaşım sisteminin denetlemesi, aktif bir şekilde yapılıyor. Araç Takip Merkezi, gerek kameralı gerekse plaka bazlı araç denetimlerini sürdürüyor.

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmetlerine devam araç takip merkezi kent içerisinde toplu ulaşımı denetliyor. Kentte hizmet veren tüm hatlar plaka bazlı olarak sisteme entegre ediliyor. Sisteme alınan plakalar ve araçlar her gün takip ediliyor. Araçların kalkış saatleri, mevcut konumları inceleme altında tutulurken, kamera sistemleri ile de araç içlerine ulaşılabiliyor. Her otobüsün içindeki kameraya ulaşılabilen sistemde, şikayetler ve unutulan eşyalar tespit edilip, yerinde müdahale ediliyor.

Araç takip merkezine gelen telefonların büyük bir çoğunluğunu unutulan eşyalar oluştururken, en çok telefon, cüzdan ve çanta unutulduğu belirtildi. Çocuğunu unutan yolcuya dahi rastlanıldı.

Araç içindeki kameralardan ise aracın içi ve dışı gözlemlendiği için şikayetlerde aktif bir denetleme yapıldığı öğrenildi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech