Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

30 yıllık dostluk, ortaklığa dönüştü

Nihan Aktüre ve Atilla

Nihan Aktüre ve Atilla Turkat, 30 yıllık dostluklarını Tarla Sokak’ta açtıkları ‘Dönence’ isimli kafeteryayla ortaklığa dönüştürdü. İkilinin cumartesi günü açılışını yaptıkları ‘Dönence’, nostalji esintileri barındıran ambiyansıyla misafirlerini bekliyor…

Kentin işlek noktalarından Tarla Sokak üzerinde bulunan Dede Cafe, geçtiğimiz günlerde el değiştirdi. Cumartesi günü gerçekleştirilen açılışla ise kafeteryanın yeni adı olan ‘Dönence’, tüm Çanakkalelilere duyuruldu. Bizler de GÜNDEM Gazetesi olarak Dede’yi Dönence’ye dönüştüren süreci ilk ağızdan dinledik…

Bir şehirden bir şehre…

Aslen İstanbullu olan ve 5 yıldır Çanakkale’de yaşayan Nihan Aktüre ve İstanbul’dan şehre henüz Nisan ayında gelen Atilla Turkat, hayallerindeki kafeterya için ilk adımı attılar. Mekanın yeri,  ruhu, Retro ambiyans ve diğer pek çok detay, iki sıkı dostu kısa süre içinde cezbetti ve Dönence’nin hikayesi de böylece başlamış oldu.

5 yılın ardından kendi işletmesini açtı…

İşletme ortaklarından Nihan Aktüre, o süreci şöyle anlatıyor: “5 yıl kadar önce İstanbul’dan Çanakkale’ye geldim. Burada farklı sektörlerde çalıştım. Ama bazı sebeplerden dolayı çok fazla adapte olamadım. Aklımda da her zaman böyle bir yer işletmek vardı. Ve sonra burayı gördük. Çok sevdik. Aklımızdaki yere yakındı. Ve Atilla’yla birlikte, ki kendisi çocukluk arkadaşımdır, can dostumdur, böyle bir işe kalkıştık. Heyecanlıyız. Umarız her şey yolunda gider, tüm Çanakkalelileri mutlaka Dönence’ye bekliyoruz.”

“İşimden istifa edip Çanakkale’ye geldim”

Aktüre’nin ardından Atilla Turkat da Dönence’ye ulaşan yolu şu sözlerle anlatıyor: “Ben Nisan ayından beri buradayım. Benim kendi işim biraz daha koşturmaca isteyen bir iş. Ve açıkçası belli bir noktadan sonra daha sakin bir şeyler arıyor insan. Nihan’la da bu süreçte çokça konuştuk. O Çanakkale’deydi. Ve sonra neden olmasın dedik ve kafeteryayı açmaya karar verdik. Ve sonuç olarak İstanbul’daki işimden istifa ettim, buraya geldim.”

“Fiyat olarak fazla ağır tutmak istemiyoruz”

“İsminde çok kararsız kaldık önce. Pek çok isim geçti aklımızdan. Ama sonunda Barış Manço’yu hatırlatacak, herkesi bir noktada birleştirecek ‘Dönence’ ismini uygun bulduk burası için. Mekanın ana ruhuna, o nostaljik esintisine dokunmadan dekorosyonumuzu yaptık. Bunun birlikte fiyat olarak da fazla ağır tutmak istemiyoruz açıkçası. Herkesin geliri belli. Bizim amacımız hem öğrenciye hem de vatandaşa hitap etmek. Umuyoruz ki, Dönence için her şey yolunda olur.”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech