Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye kemeri sıkınca, Pazar yerinin çatısı yılan hikâyesine döndü

Çanakkale Kapalı Pazar Yeri’nin

Çanakkale Kapalı Pazar Yeri’nin çatısının değiştirilmesi ve daha uygun şartlarda yeniden yapılması için pazarcı esnaf uzun süredir belediyenin kapısını aşındırıyor. Bunaltıcı yaz sıcaklarında sıcağı, kışları ise soğuğu olduğundan daha hissedilir şekilde geçiren ve su oluklarında zaman zaman taşmaların yaşandığı çatıyla ilgili, geçtiğimiz günlerde Belediye ile bir kez daha görüşüldü. Görüşmenin ardından ise GÜNDEM Gazetesi olarak Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay’a konu ile ilgili gelinen son noktayı sorduk. Fakat Mutluay’ın “Sorunun bilincindeyiz. Ancak kısa vadeli yatırım planlarımızda pazar yerinin çatısının yenilenmesi maalesef yok. İlerleyen günlerde buna bütçe ayarlamak içinse girişimlerimiz olacak” şeklindeki açıklaması, Belediye’nin kemer sıkma politikasının devam ettiğini gösteriyor. Pazar yerinin çatısı da böylece bir kez daha yılan hikâyesine dönüyor…

Pazarcı esnafın her fırsatta şikâyetlerini dile getirdiği pazar yerinin çatısı, hem esnafa hem de pazarcıya sıkıntı vermeye devam ediyor. GÜNDEM Gazetesi olarak ise geçtiğimiz gün çatıyla ilgili dile getirilen sorunları yerinde gözlemledik. Üzeri pek de sağlam olmayan çatı, en küçük bir olumsuzlukta çökmeye meyilliydi. Bununla birlikte su oluklarındaki taşmaların esnafı mağdur ettiği yönündeki iddialarda da haklılık payı yüksekti. İşin doğrusu, bu çatı sıklıkla belirtildiği gibi çatı, Çanakkale gibi bir kente yakışmayacak bir görüntüye sahipti.

Pazarcı esnaf Belediye’nin kapısını bir kez daha çaldı

İşin görsel ve teknik boyutu bir tarafa, pazar yeri esnaflarının ve pazar alışverişine çıkan vatandaşların, çatının gerektiği şekilde değişimi yapılmamasından kaynaklı yaşadığı sorunlar, en çok da yaz aylarında hissediliyor. Pek çok ürün aşırı sıcaklarla eriyerek esnafı maddi kayba uğratıyor, vatandaşın sıcakla imtihanı ise sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor.

Tüm bu sorunların geldiği son noktada, pazarcılar bir kez daha Çanakkale Belediyesi’nin kapısını çalmaya karar verdiler. Sorunu enine boyuna yetkililere anlatan ve Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay’a da dertlerini yanan pazarcı esnaf, umutlu bir bekleyişe girdi.

“Kısa vadeli yatırım planlarımızda yok”

Fakat GÜNDEM Gazetesi olarak, konunun gidişatıyla ilgili sorularımızı yönelttiğimiz Belediye Başkan Yardımcısı Mutluay, pek de iç açıcı haberler vermedi. Mutluay, “Arkadaşlarla görüştük. Sorunun farkındayız. Ama şu an kısa vadeli yatırım planlarımızda maalesef ki pazar yerinin çatısına yönelik bir bütçemiz bulunmuyor. Tabii, bu durumu bir an önce çözmek için girişimlerimiz devam edecek. İlerleyen günlerde yatırım planları arasına ‘çatı’yı almak istiyoruz. Esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi en önemli önceliğimiz” şeklinde konuştu.

Belediye kemeri sıktı

Kısa zaman önce de Troia Festivali, Belediye’nin ‘bütçe tasarrufu’ sebebiyle iptal edilmişti. Bu açıklamayla birlikte her ne kadar pazar yeri çatısının yılan hikayesine döneceği ortada olsa da, belediyenin bütçe ve yatırım planlarında ciddi bir kemer sıkma politikasının uygulandığı da bir gerçek…

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech