Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mahkeme heyeti davadan çekildi!

Çorlu’da yaşanan ve 25

Çorlu’da yaşanan ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası faciasının ilk duruşması Çorlu Adalet Sarayı’nda 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi olarak düzenlenen Konferans Salonu’nda düzenlendi. Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan’ın da takip ettiği davanın öncesi ve sonrasında gerginlikler yaşanırken, mahkeme heyeti ise davadan çekildiğini açıkladı.

Geçtiğimiz temmuz ayında yaşanan Çorlu Tren Faciası davasının duruşması, Çorlu Adalet Sarayı’nda 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülmeye başlandı. Duruşmanın öncesinde polis, geniş güvenlik önlemleri alınırken, bölgeye de çok sayıda polis takviyesi yapıldı.

Kazada hayatını kaybedenlerin yakınların Adliye Bahçesi’nde ve duruşma salonunda arbedeye sebep olurken, bazılarının sinir krizi geçirdiği görüldü.

Heyet davadan çekildi

Çanakkale Barosu Başkanı Bülent Şarlan da bu zorlu dava sürecini yerinde takip edenlerden biriydi. Hak ve adalet arayışı için Çorlu’da olduğunu belirten Şarlan, duruşmanın sona erdiğini ve mahkeme heyetinin davadan çekildiğini açıkladı. Telefonla görüşlerine başvurduğumuz Şarlan, “bu karar, davayı bundan böyle 2’inci ağır ceza mahkemesinin takip edeceği anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Muharrem Erkek de Çorlu’da

 

Öte yandan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek de davayı takip eden isimlerden biriydi. Erkek, “25 can için hukuk önünde hesap sormak için ailelerin yanındayız” sözleriyle davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Esra Çanlı

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech