Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Amatör Denizciler Artıyor

Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından

Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından hafta sonu ÇOMÜ İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde düzenlenen amatör denizcilik sınavına bine yakın kentli katıldı. Sınav öncesi kısa bir eğitim aldıktan sonra sınava giren denizci adayları, şimdiden denize açılma hayali kurmaya başladı bile…

2023 yılına kadar ‘Denizci Millet, Denizci Ülke’ hedefine ulaşmak amacıyla bir yıl önce başlatılan amatör denizcilik eğitimleri devam ediyor. Eğitimlerin ardından yapılan sınavlara da Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Çanakkale’de de yoğun ilgi var.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından başlatılan 1 milyon vatandaşa denizcilik kültürünü aşılamak amacıyla verilecek eğitim sonrasında yapılan 50 soruluk sınavda başarılı olanlara Amatör Denizci Belgesi düzenleniyor.

Çanakkale Liman Başkanlığı tarafından organize edilen eğitim ve sınavlara şimdiye kadar 10 bine yakın kentli katıldı. Bir aylık teorik eğitimlerin ardından ay sonunda yapılan sınavlarda başarılı olanlar, Amatör Denizci Belgesi almaya hak kazanıyor.

Uluslararası geçerliliği bulunan bu belgeye sahip olanlar 2,5 metreden küçük ve 24 metreden büyük olmayan, mülkiyeti gerçek kişilere veya faaliyet konusu su sporları olan dernek veya vakıflara ait tekneler ile bu şartlardan bir veya birkaçına haiz olmamakla birlikte, bağlama kütüğüne kayıtlı olup özel tekne ruhsatnamesi almış olan tekneleri kullanmaya başlayabilecekler.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech