Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kavrulacağız

Sıcaklardan bittik, piştik diyorsanız

Sıcaklardan bittik, piştik diyorsanız yanılıyorsunuz! Meteoroloji Genel Müdürlüğünce uykuları kaçıracak bir ikaz yapıldı. Çanakkale’de hava sıcaklıkları bu hafta sonuna kadar 5 ila 8 derece arasında artış gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce bir basın bildirisi yayınlandı. Yayınlana basın bildirisinde, bölgemizde sıcaklıkların bu hafta içerisinde yükseleceği ve artacak olan nem ile birlikte sıcaklıkların daha da hissedilir olacağı belirtildi.

Meteoroloji’nin tahminlerine göre Çanakkale’de bu hafta hava sıcaklıkları 5-8 derece artış gösterecek. Hafta sonu Karadeniz’den gelmesi beklenen serin ve yağışlı havaya kadar Çanakkale kavrulacak.

Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Hava sıcaklıklarının bu hafta sonuna kadar artacağı ve bölge genelinde mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yaklaşık iki haftadır bölgemiz genelinde ve özellikle iç kesimlerde gök gürültülü sağanak yağışlara neden olan sistem hafta sonu beklentilere uygun olarak etkisini kaybetti.

Bu hafta sonuna kadar bölgemiz genelinde havanın genellikle az bulutlu ve açık geçeceği, 26 Haziran Çarşamba günü Manisa’nın doğu kesimlerinde parçalı bulutlu ve kısa süreli yerel gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor.

Bu hafta boyunca hava sıcaklıklarının bölgemiz genelinde artacağı ve mevsim normallerinin 5 ila 8 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ancak hafta sonunda Cumartesi gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelmesi beklenilen serin ve yağışlı sistem ile birlikte mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının azalacağı ve mevsim normallerine inmesi bekleniyor.

Yüksek sıcaklık ile birlikte yüksek nem de beklenmektedir. Bu durum hissedilen sıcaklıkların yüksek olmasına neden olacağından meydana gelebilecek sıcak çarpması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” cümleleri yer aldı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech