Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇABİS’te bisiklet nasıl kiralanır?

Çanakkale Belediyesi tarafından kurulduğu

Çanakkale Belediyesi tarafından kurulduğu günden bu yana tercih edilen ve merkezleri giderek artan ÇABİS sistemi nedir? Bisiklet kiralama işlemi nasıl yapılır?

Çanakkale Belediyesi geçtiğimiz yıllarda birçok ilde kullanılan, kiralık bisikletler ile kent turu yapılması ve bisiklet kullanımının arttırılması için bir adımda bulundu. Bu adım sonucunda ÇABİS sistemi oluşturuldu ve kısa zamanda kentin belli başlı noktalarına ÇABİS merkezleri kuruldu. ÇABİS’ten daha önce bisiklet kiralamayan ya da işlem hakkında fikri olmayan vatandaşlar sordu, “ÇABİS nasıl kiralanır?”

Online kart alma yöntemi ile ÇABİS’in internet sitesine girildiğinde kart başvuru kısmından öncelikle başvuru yapılır. Başvuru yapıldıktan sonra, üyelik formu doldurulduktan sonra üye kartı edinilir. Üye kartına internet üzerinden ya da Belediye’nin veznelerinden yükleme yapılır ve bisiklet kiralama işlemi üye kartı ile sağlanır. Üye kartı yoksa kredi kartı ile ödeme yapılarak bisiklet kiralama işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşir.

ÇABİS, Çanakkale’de yayılmaya, yayıldıkça tercih edilmeye devam ediyor…

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech