Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ARPALIK!

Eskiden; Kamu İktisadi Kuruluşları

Eskiden; Kamu İktisadi Kuruluşları (KİK), Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) ve Devlet Bankalarının yönetimine, genelde eski siyasiler atanırdı. Buna da “Arpalık” denirdi. Zira onların orada yapacakları bir şey yoktu. Yalnızca yüklü miktarda maaş alırlardı. AK Parti iktidara gelince, bu arpalıklara feci şekilde taktı “Bu ne kepazelik, milletin parasını çarçur etmişler” diyerek, bu konuya tepki göstermişti. Ne oldum dememek lazım, ne olacağım demek gerekir. Nasrettin Hoca’ya sormuşlar.”Eski ayları ne yaparlar?”.”Kırpıp kırpıp yıldız yaparlar” demiş. AK Parti hükümeti, bu arpalık konusunda epeyi ileri gitti. Kazanamayan Belediye Başkanlarını bir yerlere müdür olarak atadı. Kazanamayan milletvekillerini bakan yardımcısı yaptı. Yaptı da yaptı. İsraf diye karşı çıktığı konuların daha fazlasını yaptı. Bitti mi? Bitmedi. Bu kere de eski meclis başkanlarını, bakanları bankaların yönetimine atadı. Yetmezmiş gibi, Arınç gibileri Cumhurbaşkanlığına danışman yaptı. Oldu mu şimdi? Olmadı. İsraf israf diyerek iktidara geldiniz ama israfın kralını yapıp, ulufe dağıtır gibi, kendi yandaşlarınıza kıyak geçtiniz. AK Partinin iktidara geldiği ilk yıllarda, yaşadığımız bir olayı anlatalım. Bir pastanede, ilçe başkanı ile bir grup konuşuyor. Biz de arkalarındayız. Adamın biri diyor ki, ”Başkanım. Bizim oğlana maaşı yüksek bir müdürlük verin.” Bak hale. Hem maaşı yüksek hem de müdürlük. Oh ne âlâ! Ananız güzel mi? Oldu olacak, suyundan da koyun. Başkan oğluna torpil isteyen babaya soruyor ”Oğlunuz, hangi okul mezunu?” Baba ”Lise mezunu” Bunun üzerine başkan ”Babacığım, senin oğlunun müdür olabilmesi için üniversite bitirmesi gerekiyor” deyince, amca su koy veriyor.”Yahu niye böyle yapıyorsunuz? Güç sizde değil mi? Üniversiteyi bitirenlerin başına kuş mu konduruyorlar. Yap bir kıyak.” Aynen böyle. Sayın Cumhurbaşkanı, güç zehirlenmesinden bahsetti ya. Anlayacağınız, yeni değil.

GÜLMECE

Pamuk Prenses, Pinokyo ve Süpermen yürürlerken önlerine bir tabela çıkmış. “Dünyanın En Güzel Kadını Yarışması” yazıyormuş üstünde.

-Bu yarışmaya katılıyorum, demiş Pamuk Prenses..

Yarım saat sonra arkadaşlarının yanına dönen Pamuk Prenses’e sormuş Süpermen ve Pinokyo.

– Eeee, nasıl gitti?

– Birinci oldum, demiş Pamuk Prenses. Yürüyüşlerine devam ederken, önlerine bir tabela daha çıkmış.

“Dünyanın En Güçlü Adamı Yarışması” yazıyormuş üstünde.-Bu yarışmaya katılıyorum, demiş Süpermen.

Yarım saat sonra, arkadaşlarının yanına dönen Süpermen’e sormuş

Pinokyo ve Pamuk Prenses.

– Eeee, nasıl gitti?

– Şüpheniz mi vardı?, demiş Süpermen. Yürüyüşlerine devam ederken, önlerine bir tabela daha çıkmış.”Dünyanın En Yalancı İnsanı Yarışması” yazıyormuş…

-Bu yarışmaya katılıyorum, demiş Pinokyo. Yarım saat sonra, arkadaşlarının yanına gözyaşları içinde dönen Pinokyo’ya sormuş Süpermen ve Pamuk Prenses.

– Ne oldu?

Pinokyo sormuş bu defa “Kim lan bu İmamın Oğlu denen adam?”

Sağlıcakla kalınız.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech