Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenevi esnafları ayaklandırdı

Öğretmenevi’nin bahçesinde izin verilen

Öğretmenevi’nin bahçesinde izin verilen ve bahçede çok sayıda açılan stantta satışlar gerçekleştirilen, Anadolu Günleri’ne esnaflar birbiri ardına tepki göstermeye devam ediyorlar. En son Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanı Selahattin İş, “Bize gelinip sorulsaydı böyle bir etkinlik yapacağız diye biz seve seve yardımcı olurduk. Çanakkale’nin esnafı zarar ederken, bu etkinlik nasıl yapılabiliyor” vurgusunda bulundu.

Öğretmenevi’nin bahçesinde 15 Temmuz günü Anadolu Günleri kapsamında yöresel ürünlerin satışına başlandı. Satışlar kapsamında Çanakkale’ye dışarıdan gelen ürünler, Çanakkaleliler ile buluştu. Düzenlenen etkinliğe ilk gününden itibaren esnaflar sert tepki gösterdiler. Özellikle esnafların temsilcileri oda başkanları, yapılan bu etkinliklerle, verilen bu izinlerle Çanakkale’nin insanı, Çanakkale’nin esnafı daha çok mağdur edilmektedir yorumlarında bulundular.

“Üyelerin yüzü gülmezse bizimde yüzümüz gülmez!”

Kasaplar, Fırıncılar, Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Selahattin İş, “ Bizim görevimiz üyelerin hakkını korumaktır. Üyelerin yüzü gülerse, başkanlarında yüzü güler. Üyelerin yüzü gülmezse bizlerinde yüzleri gülmez. Biz niye seçiliyoruz, üyelerin haklarını korumak için.

Bundan önceki yıllarda Halk Bahçesi’nde Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın izni ile yöresel ürünler stantları açılıyordu. Kendisi ile gittik konuştuk, esnafın bu durumdan mağdur olacağını anlattık. Sonucunda Başkan Gökhan, bir daha izin vermem, esnafı mağdur etmem dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a buradan teşekkür ediyorum.

“Orada stantların açılmasına nasıl izin verildi”

Nasıl olduysa oldu, Milli Eğitim’e bağlı Öğretmenevi’ne bu stantların açılması için izin verilmiş. Milli Eğitim’in paraya mı ihtiyacı var, hayır yok! Neden orada bu stantların açılmasına izin veriliyor. Yöresel ürün istiyorsanız, Çanakkale’nin esnaflarına bir bakın… Domates, lahmacun, pide, döner, helva, zeytin, zeytinyağı, peynir, sucuğu kısacası ne ararsanız var. Öğretmenevinin bahçesinde açılan yöresel ürünler stantlarının Çanakkale’ye hiçbir faydası yok. Çanakkale’ye hatta zararı vardır.

“Bu uygulamalar yanlıştır!”

Bu uygulamalar oldukça yanlıştır. Madem böyle bir etkinlik yapılacak, Çanakkale’deki oda başkanlarını toplarsınız, otururuz, görüş alırsınız biz sizlere yardımcı oluruz. Bizim esnafımız yapılacak olan bir etkinlikte yer alır. Maksat, Çanakkale esnafı, Çanakkaleli üretici kazansın. Şu anda Çanakkale esnafı zarar etmiştir. Bu tür, tozun, toprağın içerisinde yapılan etkinlikler ne sağlık yönünden ne esnaf yönünden olumludur.

“Ben bu etkinliği kınıyorum”

Ben izin verenlerle görüştüm, esnafı hiç düşündünüz mü dedim, hayır düşünmedik dediler. Ben Öğretmenevinde düzenlenen bu etkinliği ve bu etkinliğe izin verenleri kınıyorum” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech