Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

DİSK Emekli-Sen: “Demokrasi mücadelesinden emekli olmadık!”

DİSK Emekli-Sen Çanakkale şubesi, gerçekleştirilen olağan genel kurul sonrası basının karşısına çıkarak hem yönetime yeni seçilen üyelerini tanıttı hem de 15-16 Haziran İşçi ve Gezi Direnişi’ni andı. Yönetim adına açıklama yapan Şube Başkanı Hale Sarıcan “Biz, özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olmadık. Haziran ayı da, ülke tarihimizde bu mücadeleye ivme kazandıran eylemler ayıdır. Ve bizler bu örgütlü direnişleri onurla anıyoruz!” şeklinde konuştu.

DİSK Emekli-Sen Çanakkale Şubesi, Belediye Çalışanları Sosyal Tesisi’nde, 26 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen olağan genel kurulu neticesinde şube yönetimine seçilen üyeleri tanıtmak ve 15-16 Haziran ile Gezi direnişini anmak için basın toplantısı düzenledi.

Topluluk adına açıklamayı Şube Başkanı Hale Sarıcan yaptı. Sarıcan, açıklamasında şu sözlere başvurdu: “Bizler, belirttiğimiz gibi özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olmadık. Haziran ayı da ülke tarihimizde bu mücadeleye ivme kazandıran eylemler ayıdır. Bu ülkenin direnen, aydınlanmacı insanları ‘direne direne kazanmayı’ 15-16 Haziran 1970’de öğrenmeyi sürdürdü. Yaklaşık yarım yüzyıl önce DİSK’in kapatılmasına karşı ayağa kalkan, 15-16 Haziran da yaşama durdurmuş, alanları doldurmuş, sendikalarına ve örgütlenme haklara sahip çıkmış işçiler haklarını savunmuştu. Şimdi bugünden 1970’lere selam olsun, diyoruz. Bu örgütlü direnişi onurla anıyoruz.

“15-16 Haziran’a ve Gezi’ye sahip çıkıyoruz”

Sarıcan, sözlerini Gezi Direniş’ine sahip çıktıklarının altını çizerek şöyle sürdürdü: “Haziran ayı, 2013 yılında başka bir hak arama eylemine tanıklık etti; ‘Gezi direnişi…’ Gezi, baskıya zulme, adaletsizliğe karşı halkın itirazıdır. Gezi işçidir, emekçidir, emeklidir Gezi gençliktir, asla yenilmeyecek kadar kadındır. Gezi, bu ülkenin halkıdır. Gezi’ye suç ve suçlu elbisesi giydirilmesinin, terörize edilmesinin toplumda hiçbir karşılığı yoktur. Bu ülkenin emekçi emeklileri olarak 15-16 Haziran’a ve Gezi’ye sahip çıkıyoruz.”

Esra Çanlı

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech