Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin akşamı bir başka güzel

Özellikle yaz aylarında bir

Özellikle yaz aylarında bir hayli hareketlenen, tatilcilerle renklenen Çanakkale’de gündüz harika fotoğraflar çekilirken, gece de gündüzü aratmadı. Kordon boyu, Truva atı, gestaş iskelesi fotoğrafçıların gece görüntü aldıkları yerlerin başında gelirken, fotoğrafçılıkta en çok kullanılan teknik olan uzun pozlama kentin ışıklarını ön plana çıkarttı.

Çanakkale’de gece etkileyici fotoğraflar çekmek için kullanılan uzun pozlama tekniği nedir?

Uzun Pozlama (long expousure) ışığın az olduğu ortamlarda çekeceğimiz nesnenin fotoğrafta uyandırdığı hareket hissidir. Bunu yapabilmek için enstantane değerimizin düşük olması gerekmektedir. Enstantane, diyaframdan geçen ışığın sensör üzerinde ki kalması gereken süre demektir. Demek oluyor ki çekeceğimiz nesneyi sensör üzerinde minimum ortalama 1/15sn gibi bir süre ile pozlayarak bunu elde edebiliriz.

30sn’nin daha da üzerinde bir enstantane değeri kullanmak istediğimiz zaman ise makinelerimizde bulunan Bulb moduna geçmemiz gerekmektedir. Bu mod artık makinesinin bir süre sınırı olmadan 30 saniyenin üzerine çıkabildiğimiz bir moddur. 1dk, 5dk, 10dk, 30dk gibi daha uzun enstantane sürelerini kullanabiliriz.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech