Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Manşet

Çanakkale Kırım Tatarlarını Ağırladı

Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği’nin girişimleri ile bağlantıya geçilen Romanya’nın Köstence ve Mecidiye bölgelerinde faaliyet gösteren Mehmet Niyazi Derneği üyesi Kırım Tatar Türkleri cumartesi günü Çanakkale’deydi. Kırım Türkleri, 3 gün boyunca Çanakkale’de ağırlanacak.

Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği ile iletişime geçerek Çanakkale’ye gelen Mehmet Niyazi Derneği üyeleri cumartesi günü Çanakkale gezilerine başladılar. Şehitlikler, Assos, Troia gibi bölgeleri gezip görecek olan Kırım Türkleri Çanakkale’de üç gün boyunca misafir edilmiş olacaklar.

“Romanya’dan gelen Kırım Türklerini Çanakkale’de misafir ediyoruz”

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, “Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği olarak Çanakkale’mizi sosyal etkinliklerle tanıtma gayretinde bulunuyoruz. Yaptığımız projelerle dedik ki yurt dışında Çanakkale’yi görmek isteyen dernekler var, bu derneklerle biz iletişime geçtik ve onları Çanakkale’ye davet ettik. O dernekler arasında Romanya’dan Mehmet Niyazi Derneği bizimle iletişime geçti. Romanya’nın Köstence bölgesinde etkinliklerini sürdüren bir dernektir.

Biz daha önce kendileri ile programlar yapmıştık, bölge Kırım Tatar Türklerinin topluca yaşadıkları bir bölgedir. Kırım Tatar Türklerini üç gün boyunca Çanakkale’de ağırlayacağız” dedi.

“Türkiye bizim her zaman arkamızdadır”

Mehmet Niyazi Derneği Başkanı Erol Murat, “Biz Romanya’nın Mecidiye şehrinden geldik. Biz Romanya’da yaşayan Kırım Türkleriyiz. Romanya’da Köstence bölgesinde yaşıyoruz. Çok şanslıyız çünkü iki tane vatanımız var. Birincisi Kırım, ikincisi Türkiye’dir. Türkiye bize her zaman için maddi ve manevi destek vermektedir. Tüm Türkiye’ye teşekkürleri iletiyorum” ifadelerinde bulundu.

“İki toplum arasında kardeşlik bağını kurmak adına buradayız”

Tarih Profesörü Kırım Türkü Ekrem Gaffar, “Buraya 55 kişilik bir grupla geldik. Burada yaşayan vatandaşlar ile birlikte çalışmalar yapmak için buraya geldik. İki toplum arasında kardeşlik bağını kurmak adına ziyaretteyiz. Grubumuzda Romenlerde vardır ve biz orada Romenlerle kardeş gibi yaşarız. Aramızda hiçbir fark bulunmazken, din, dil gibi farklılıkları hiçbir zaman sorun etmeyiz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech