Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

En Yaşlı Gazi’nin oğlu, törene o meşhur fotoğrafla katıldı

En yaşlı gazi unvanı

En yaşlı gazi unvanı bulunan Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz, Çanakkale Kara Savaşları’nın 104. Yıldönümü etkinliklerini bu sene de kaçırmadı. Elinde, babası ve dönemin Anzak askerlerinden Jack Ryan’ın meşhur selamlaşmalarının fotoğrafını taşıyan Kaçmaz, babasıyla hala gurur duyduğunu ifade etti.

1990 yılında yapılan Anzak Anma Törenleri’nde bir araya gelen ve bir zamanlar karşılıklı savaşmış olan Hüseyin Kaçmaz ve Anzak Askeri Jack Ryan’ın o meşhur selamlaşma fotoğrafı, bu sene de Kara Savaşları kutlama törenlerinde herkesin ilgi odağı oldu.

57. Alay Şehitliğinde de heykeli bulunan ve ‘En Yaşlı Gazi’ unvanı olan İstiklal Madalyalı Gazi Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu törenlerde yine yerini aldı. Fotoğrafı elinde taşıyan Kaçmaz, meşhur karenin altına ise şu notları düşmüştü:

“1990 Çanakkale Anzak törenleri… 75 yıl sonra 1915 Çanakkale ruhunu ve heyecanlı yeniden yaşayan Anzak askeri Jack Ryan ve dünyanın en yaşlı ve Türkiye’deki son Çanakkale Gazisi Hüseyin Kaçmaz’ın kardeşçe ve gururla selamlaşması…”

Esra Çanlı

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech