Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çocuklarımızın yüzü gülsün diye…”

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Nazım Hikmet Kültür Merkezi Çanakkale Girişimi tarafından dün Özgürlük Parkı’nda 6. Geleneksel Berkin Elvan Uçurtma Şenliği düzenlendi. Baharın gelmesiyle  birlikte kentliler, çocuklarıyla birlikte Özgürlük Parkı’na akın etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla her yıl geleneksel olarak düzenlenen etkinliğe, bu yıl da kentliler yoğun katılım gösterdi. Nazım Hikmet’in ‘Güzel Günler Göreceğiz’ dizelerinin başlığı ile yapılacak etkinlik, bez çanta boyama, yüz boyama, kendi yemeğini yapma, gökyüzünü inceleme, müzik ve dans gibi pek çok eğlence ile akşam saatlerine kadar sürdü. Şenlik boyunca uçurtmalar uçuruldu.

Açılış konuşmasını yapan Nazım Hikmet Kültür Merkezi Çanakkale Girişimi adına Berna Ersoy, “Berkin’imizi kaybettiğimiz 2014 yılından beri her 23 Nisan’da çocuklarımızın yüzüne birazcık gülücük katabilmek için bu şenliği organize ediyoruz. Bu yıl 6. yılımız, Nazım Hikmet Kültür Merkezi olarak zaten çocuklara yaşanası bir dünya bırakmanın mücadelesini veriyoruz. Bu şenlik de ona ufacık da olsa bir katkı sunsun, Çanakkale’deki çocukların yüzünü biraz daha güldürsün diye uğraşıyoruz. ” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZI SEVİYORUZ”

Ersoy, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“‘Çocuklarımızı seviyoruz. Sevmeyi nasıl biliyorsak ve ne kadar gücümüz yetiyorsa, ölesiye seviyoruz. Onlar için her şeyin en iyisini istiyoruz. Sağlıklı ve mutlu olmalarını istiyoruz. Doğuştan getirdikleri tüm olanakların onlar büyüdükçe en güzel biçimde ortaya çıkmasını istiyoruz. İnsanın payına düşen en güzel, en onurlu üstünlüklerin, bilginin, sevginin, dayanışmanın tüm hayatları boyunca yanlarında olmasını istiyoruz.

“ÇOCUĞUN ÇOCUK OLDUĞUNU KAVRAYAMAYAN İNSAN OLAMAZ”

Bu şenliğe adını veren Berkin Elvan 14 yaşında bir Can’ımızdı. 11 Mart 2014 yılında kafasına gelen bir gaz kapsülü sonucu yaralandı ve uzun bir yaşam mücadelesinin sonunda yitirdik.

Berkin, buralarda yok sayılan yaşam hakkına saygı gösterilen başka bir toplumda belki üniversiteye başlamanın heyecanını yaşıyor olacaktı. Ya da başarısız olarak etkilenmiş olmanın burukluğu içinde yaşam yolunu çizmeye çalışıyor olacaktı. Biz adını bilmeyecektik, tanıyıp sevenler, yakınları ne olursa olsun aynı şekilde seveceklerdi.

“ÇOCUKLARA SEVGİMİZ, MÜCADELEMİZDEKİ İÇTENLİĞİMİZDİR”

Sevgili dostlarımız, bugün burada mutlu çocuk yüzleri görmek için, sevincimize ortak olanlar. Sizleri çocuklarımız için yaptığımız binbir fedakarlığın bir adım ötesine, tüm çocuklarımızın mutlu, sağlıklı, neşeli ve güven içinde yaşayacağı bir toplumu birlikte hayal etmeye ve bunun için emek vermeye davet ediyoruz. Çocuklarımıza sevgimizin en güzel ifadesi onlara güzel bir dünya bırakmak için vereceğimiz mücadeledeki içtenliğimizdir.”

Konuşmaların ardından etkinlikler akşam saatlerine kadar devam etti. Kentliler çocukları ile birlikte keyifli bir gün geçirdi.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech